Senol Günes Açiklamasi 'Bizim Için Iyi Bir Aksam Oldu'

Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, Neftçi Bakü karsisinda ikinci yari yaptiklari degisikliklerle oyunun hakimiyetini ele aldiklarini söyleyerek, “Oyuncularim ellerinden gelen gayreti gösterdi. Taraftar da çok büyük destek verdi. Bizim için iyi bir aksam oldu” dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu rövans maçinda Besiktas, sahasinda Neftçi Bakü’yü 2-1 maglup ederek adini play-off turuna yazdirdi ve Dinamo Kiev’in rakibi oldu. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, “Neftçi’nin iyi oyunculari var ama sezon basi oldugu için takimlarda istenilen performans yakalanamayabilir. Biz orada 75 dakika oyuna hakimdik. Rakibi çikarmadan goller bulduk. Sonra oyunu rakibe vermistik. Burada iyi basladik. Hücumda etkinligimiz yoktu. Muleka’nin pozisyonu vardi. Ama az pozisyonumuz vardi. Rakibin çiktigi pozisyonda golü yedik. Ikinci yarida tamamen oyuna hakimdik, golleri bulduk. Sezon basinda belli oyuncular form yakaladi, bazi oyuncularimiz istenilen seviyeye gelemedi. Genç oyuncularimiz iyiydi. Simdi Dinamo Kiev maçina bakacagiz. Çok daha farkli bir maç oynayacagiz. Umarim Kiev’i yenip turu geçeriz. 3 günde bir maç yapacagiz. O yüzden kadroda degisiklik yapmak istiyorum. Gelen oyuncular ve diger oyunculardan katki bekliyoruz. Oyuncularim ellerinden gelen gayreti gösterdi. Taraftar da olaganüstü destek verdi. Bizim için iyi bir aksam oldu” ifadelerini kullandi.

“Alinan her oyuncudan memnunuz”

Neftçi Bakü karsisinda Amartey ve Onana’nin performansinin sorulmasi üzerine Günes, “Alinan her oyuncudan memnunuz. Ama form yakalamak baska bir sey. Ayri çalisan oyuncular takim oyunu içerisinde farkli verim verebilir. O yüzden sezon basinda oyunculari elestirmek istemiyorum. Dar kadroda olan oyuncular Almanya’da iyi çalistilar. Amartey de Onana da elinden geleni gösterdi. Rebic de iyi bir oyuncu ama su anda düsüncemin gerisinde. Oyuncularin kalitesini karakterini tartismaya gerek yok” seklinde konustu.



“Hem savunma hem hücumu iyi yapmamiz gerekiyor”

Yeni sezonda su ana kadar oynadiklari müsabakalarda ilk kez geriye düstüklerinin hatirlatilmasi üzerine tecrübeli çalistirici, “Geriye de düsebiliriz. Hem savunma hem hücumu iyi yapmamiz gerekiyor. Hücumda daha fazla pozisyon üretmek ve rakibin çiktigi pozisyonda gol yememiz gerekiyordu. Oyuncu degisikleriyle kalite farki da ortaya çikiyor. Muleka’nin kaçirdigi gol var. Ikinci yarida iyiydik. Son bölümde gereksiz ortalar, hamleler yapildi. Takimda olumsuz bir taraf görmüyorum” diye konustu.



“Maaslar ödenmezse camialarin isi zor olur”

Kulüplerin yürüyebilmesi için ekonomik olarak iyi kararlar alinip, uygulanabilmesi gerektigini dile getiren Günes, “Maaslar ödenmezse camialarin isi zor olur. Ben Besiktas’a geldigimden beri hiçbir personelin ödemesinde bir aksama yok. Bu dengeler bozuldugu zaman futbol oynanmaz. ‘Bana oyuncu ekonomik sorunla gelmesin, gerisi bende’ diyorum hep. Ekonomik sikintilar da var ama herkes para dagitiyor gibi Arap ülkelerinin de etkisi var” cümlelerine yer verdi.

Kaynak: İHA