Fenerbahçe, Play-Off Turunda Twente Ile Karsilasacak

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu’nda Maribor’u eleyen Fenerbahçe, play-off turunda Hollanda ekibi Twente ile karsilasacak.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu ikinci maçinda Slovenya ekibi Maribor ile karsilasti. Ljudski Stadyumu’nda oynanan müsabakada sari-lacivertliler, rakibini 3-0 maglup ederken goller Irfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski ve Dusan Tadic’in ayagindan geldi. Altay Bayindir’in yerine kaleyi devralan Irfan Can Egribayat da bir penalti atisini kurtardi. Maçtan 3-0 galip ayrilan Fenerbahçe, ilk maçi da Kadiköy’de 3-1 kazanmayi basarmisti.

Bu turda Riga FC ile eslesen Hollanda ekibi Twente, rakibini eleyerek sari-lacivertlilerin play-off turundaki rakibi oldu. Fenerbahçe, eslesmenin ilk maçinda 24 Agustos Persembe rakibini Kadiköy’de agirlayacak.

Irfan Can Egribayat yildizlasti

Maribor karsilasmasina 11’de baslayan kaleci Irfan Can Egribayat, bu sezon ilk kez Fenerbahçe formasini giyerken, performansiyla dikkat çekti. Geçtigimiz yil Altay’in sakatligi sonrasi kaleyi devralan 25 yasindaki kaleci, ilk kez bir Avrupa kupasi müsabakasinda sahaya çikti. Sloven ekibine karsi bir penalti kurtaran Irfan Can, maç içerisinde yaptigi kritik kurtarislarla da begeni kazandi.

Ismail Kartal, galibiyet serisini sürdürdü

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, 3. dönemine galibiyet serisiyle basladi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Turu’nda Zimbru’yu iki maçta da (5-0, 4-0) maglup eden sari-lacivertliler, 3. turda da Maribor’u saf disi birakti. Avrupa kupalarinda oynadigi 4 maçi da kazanan Fenerbahçe, Süper Lig’in ilk haftasinda karsilastigi Gaziantep FK’yi da 2-1’lik skorla yenmeyi basardi. Ismail Kartal yönetimindeki takim 5 müsabakada sahadan galibiyetle ayrildi.

3 yeni transfer ilk kez

Sari-lacivertlilerin yeni sezon öncesi kadrosuna kattigi 3 yeni isim, ilk kez Fenerbahçe formasiyla bir resmi maçta sahaya çikti. Maçin 69. dakikasinda Umut Nayir ile Mert Müldür, 82. dakikasinda da Bartug Elmaz oyuna dahil oldu.

Kaynak: İHA