Erden Timur Açiklamasi 'Ziyech'te Belli Bir Noktaya Gelindi'

Galatasaray Sportif AS Baskan Vekili Erden Timur, Transfer gündemlerinde olan Ingiliz temsilcisi Chelsea’de oynayan Fasli futbolu Hakim Ziyech’in saglik testlerinde bir sorun olmadigini söyleyerek, "Ziyech’te belli bir noktaya gelindi. Neticelenirse herkese bunu bildirecegiz. Saglik konusunda su asamaya kadar bir sikinti olmadi" dedi.

Galatasaray Sportif AS Baskan Vekili Erden Timur, Galatasaray Adasi’nda düzenlenen takim yemegi öncesinde basin mensuplarina gündemle ilgili açiklamalarda bulundu. Geçen sene de bu tip yemekler yaptiklarini söyleyen Timur, "Aileler de var, çocuklari da var. Sezon da yeni basladi.

Burasi dünyada sayili yerlerden birisi. Bu sene bizim çok farkli bir sezon olacak. Ilk basta motivasyon adina da degil. Geçen sene bambaska organizasyonlar da oldu. Bizim için bu sene dayanisma ve konsantrasyon senesi. Çünkü sonunda ulasacagimiz hedefe bunlarla ulasacagiz. Bu da yemeklerden ilki" diye konustu.



"Ziyech’te belli bir noktaya gelindi"

Transfer gündemlerinde olan Ingiliz temsilcisi Chelsea’de oynayan Fasli futbolu Hakim Ziyech’in durumuyla ilgili konusan Erden Timur, "Saglik testleri bitmek üzere. Çok detayli yaptik. Sürekli opsiyonlari tutarak, hedefledigimiz tekrar lig sampiyonlugu, Sampiyonlar Ligi basarili bir sezon geçirmeyi istiyoruz, çeyrek finali hedefliyoruz. Sampiyonlar Ligi gruplarinda olmazsa Avrupa Ligi. Her zaman diyoruz, tekrar Avrupa sampiyonu olacagiz. Bu sene buna bir adim daha yaklasacak noktalara gelmek istiyoruz. O yüzden de stratejimiz, bu ikisini de saglayacak kadro olusturmak. Sampiyonlar Ligi’nde de kadrolar, birinci seviye, ikinci seviye, üçüncü seviye. Bizim bütçelerimiz, üçüncü seviyelerin en diplerinde, o seviyelerin de altinda diyebiliriz. Bu bütçelerle ikinci seviye bir takim olusturmaya çalisiyoruz. Planlama dahilinde yapiyoruz. Geçen sene de söylemistim. Bizden kimse siralama beklemesin, önce su oyuncuyu alacagiz diye. Su anda geldigimiz noktada geçen seneki sampiyon kadromuzu Rashica hariç koruduk. Üstüne sol bekte hocamizin da listesinin basinda olan Angelino’yu aldik. Sag tarafa Tete’yi aldik. Su ana kadar, Icardi’nin bonservisi disinda çok az bonservis vererek aldik. Çünkü bütçelerimiz, harcama limitlerimiz ancak buna müsaade ediyor. Ziyech’te belli bir noktaya gelindi. Neticelenirse herkese bunu bildirecegiz. Saglik konusunda su asamaya kadar bir sikinti olmadi" seklinde konustu.



"Bu tip seyleri yanlis buluyorum"

Besiktas’in kadrosuna kattigi Kosovali futbolcu Milot Rashica’nin transfer videosunun hatirlatilmasi üzerine Timur, "Son derece yakisiksiz. Su memlekette insanlari bölmeye çalisiyorsan bu tip seyler yaparsin. Biz sporu birlestirmek için yapiyoruz. Bana sampiyonluktan sonra soru soruluyor, tek çagrim gençlere, dogru bir sekilde hareket eden, ahlaki her zaman temel alan, baskasinin hakkina dikkat eden insanlar kazanir. Biz de çikip diger takimlara baska seyler mi diyelim. O gece oraya bir sürü katilan insan olmus, farkli farkli takimlardan. Bunlari mi söyleyelim. Bu, insanlari bölmekten baska bir sey yapmiyor. Ucuz politikalar. Son derece kinanacak isler bunlar. Toplumu ayristirmak esas bölücülüktür. Anadolu her seyiyle kenetlenmis bir cografyadir. Kendi politikalarina alet etmesini bir vatandas olarak, tarafli, tarafsiz herkesin yanlis karsiladigini düsünüyorum. Böyle bir sorumsuz davranisi gerçekten çok yanlis buluyorum. Hata yapilmis olabilir ama o zaman ‘Hata olmus, kesinlikle böyle bir sey söz konusu degil’ dersin. Yanlis seyler. Bunlarin gündeme gelmemesi lazim. Herkes bu toplumun bireyi. Bu tip seyleri yanlis buluyorum" ifadelerini kullandi.

Kosovali futbolcu Milot Rashica’nin iyi bir oyuncu oldugunu belirten Erden Timur, "Bundan önce rakiplerimiz hangi transferi yapsa iyi bir oyuncu oldugunu belirtiyorum ki bu sene gergin geçmesin. Insanlar bizim hangi tip oyuncu aradigimizi da bilmiyor. Ona göre de sey yapiyor. Rashica ile bu süreç içerisinde görüstük. Bizi sag olsun uzunca bir zaman da bekledi. Neticede planlama stratejisi farkli çikan, opsiyonlara göre de degisiyor. Bu dinamik bir süreç. Daha iyi, seviye iki oyuncularina gidebilmek için bir zaman o opsiyon yesermeye baslayinca o opsiyonu bekliyorsunuz. 8 numarada da 40 gündür bizi bekleyen oyuncu var. O ideale gitmek istiyoruz. Geçen sifirdan takim kuruldu. Son 15 günde birçok oyuncu geldi. Taraftarimiz müsterih olsun. Planlamaya göre gidiyoruz. Biz Türk futbolunu geçen seneki transferlerle baska noktaya çektik. En iyisini yapmak için o opsiyonlari bekletiyoruz. Sadece 8 numara için de degil baska pozisyonlar da var. Bir sekilde o en ideale gidecegiz. Önümüzdeki hafta içerisinde insanlar bu sekli görecek" degerlendirmesinde bulundu.

"Siz ihtiyaciniz olan bir yerde birisini aliyorsaniz çalim atmis olmuyorsunuz"

Transfer çalim konularina herkesin takildigini söyleyen Timur, "Hiçbir seyi yok. Siz ihtiyaciniz olan bir yerde birisini aliyorsaniz siz de çalim atmis olmuyorsunuz. Bir seyin çalim mi degil mi oldugunu kim geliyorsa ona göre karar verir. Futbol izleyicisi karar verir. Biz, bizim çalim attigimiz düsünülen oyuncularla ilgili de çikip bir kelime etmedik. Rakiplerimiz bu konuda naralar atiyor. Farkli söylemler içerisine giriliyor. Bizim çalim attigimiz oyuncularla ilgili, her sey belgeleriyle var. Belgeden kastim mesajlardan bahsediyorum. Bazen ayni oyuncuya talip oluyorsunuz. Ayni oyuncuya talip oluyorsaniz, biri çalim yemis, çalim atmis diye görülebilir ama diger taraftan o pozisyona kimlerin alinacagina ve o pozisyona mi alinacak aslinda baska pozisyona ihtiyaç, orada herkes ona bakarak karar verecektir" dedi.

Erden Timur, Fransiz ekibi Marsilya’da oynayan Fransiz orta sahaya oyuncusu Matteo Guendouzi’nin listesinde olmadigini söyledi.



"Stopere gerçekten takimi çok kuvvetlendirecek bir takviye olacak"

Ispanyol defans oyuncusu Sergio Ramos için ise Timur, "Herkesin listesinde vardir diye düsünüyorum. Gelmek istedigimiz seviyenin yaklasik 5’te 1’i bütçeye sahibiz. Icardi’yi, Angelino’yu, Tete’yi, Kerem Demirbay’i, Zaha’yi ve Halil’i aldik. Bunlarin hepsi plan dogrultusundaydi. Hem Galatasaray’in hem de Türk Futbolu’nun gelismesi için herkesin belli riski almasi gerekiyor. O riski alan bedelini ödesin mi, ödesin. Icardi dahil bonservis ve imza paralari toplam 18-19 milyon Euro. Bunun 10 milyonu Icardi’ye. Müthis bir transfer dönemi geçirildi denirdi. Simdi bu yeni gelecek oyuncularin isimleriyle ilgili kimle ilgileniyoruz, bu isimleri dogrulayip sey yapamam. Stoperdeki takviye de çok degerli bir takviye olacak. Gerçekten takimi çok kuvvetlendirecek bir takviye olacak" ifadelerini kullandi.

Erden Timur takimdan ayriliklar da olacagini belirterek, süreç içesinde ayriklari göreceklerini söyledi.



"Rakiplerimiz de çok güzel kadrolar yapti"

Baska takim taraftarlarindan da transfer çitasini yükselttiklerine yönelik söylemler geldigini ifade eden Timur, "Simdi bizimkiler de yapiyor diyorlar. Geçen sene biz yükselttik. Insallah bu sene baskalari yükseltir, biz takip ederiz. Galatasaray toplantilarinda sadece Galatasaray için konusuyorsak, konusmayalim diyordum. Aslin amaç futbolu büyütmek. Biz artik kendimiz slogan bulduk, ’Artik 6 büyük lig olacak’. Bizim ligin tercih edilmeyen bir olmasinin ceremesini çekiyoruz. Yildiz adaylarini getiremiyorsunuz, satarken ucuza satiyor gibi gibi konular. Bizim amacimiz 6 büyük lig olsun. Rekabeti baska bir noktaya çektigimiz için çok mutluyum. Rakiplerimiz de çok güzel kadrolar yapti. Daha vizyoner, daha risk alarak, daha büyük düsünerek Türk futbolunu bir noktaya getirebiliriz. Insallah böyle devam eder" dedi.



"Gerginligi azaltmak için, seffaf olmak gerekiyor"

Ligin gergin geçip, geçemeyecegin sorulmasi üzerine Erden Timur, "Gergin geçmeyecegini samimi söylemek gerekirse bilmiyorum. Gergin geçme ihtimalini yüksek görüyorum. Çünkü genelde en önemli sorusunu bu popülizm. Herkes birbirinin tarafini manipüle etmek için bu tip seyleri kullaniyor. Yüz yüze bakmamiz lazim. Mesela bu tip laflar ediliyorsa merhaba denmemesi lazim. O da çok samimiyetsiz geliyor. Bu kadar gerginlik varsa, arkadan merhaba denip, sariliyorsa bunlarin hepsi taraftari kandirmak için. O zaman taraftar, samimiyet denetimi yapsa. O yüzden gerginlik olacaktir. Popülizm insanlarin baskalarini kandirma istegi maalesef sey oluyor. Ne yapilabilir gerginligi azaltmak için, seffaf olmak gerekiyor. Iletisimi sürekli hale getirmek gerekiyor. Makul olan her seyi yapmaya çalisacagiz. Herkes sampiyon olmak istiyor. Rekabet çok önemli ufak tefek gerginlikler olur. Bu islerin büyütülmemesi lazim. Bizler de hata ediyoruz. Insallah olmaz" açiklamasinda bulundu.

’Besiktas ile aranizin düzelecegini düsünüyor musunuz?’ sorusuna ise Timur, "Su an bir sey diyemem. Herkes dogru tavri gösterirse. Bunlar koca camialar ama çok yanlis yapiliyor. Dogru tavirlarin gösterilmesi lazim" dedi.



"Zaniolo’nun, Aston Villa’ya transferi artik son asamasinda diyebilirim"

Italyan futbolcu Nicolo Zaniolo’nun transferi için Ingiliz ekibi Aston Villa ile bir noktaya gelindigini açiklayan Erden Timur, "Artik son asamasinda diyebilirim. Amacimiz Zaniolo’nun 35 milyon Euro serbest kalma maddesi var. Orada fazla bir seyi nasil getiririz, belli opsiyonlara, zorunluluklara bagli olarak. Zaniolo çok az oynadi. Çok az oynadiginda oyunculara talip olunmuyor. Türkiye’de sunu düsünüyoruz, satarken 20-30 ama alirken de orada hayati geçmis oyuncuyu 6-7’ye almak istiyoruz. Biraz gerçekçi olmamiz lazim. Zaniolo’da bizim amacimiz, Okan hocamiz da Zaniolo’yu çok istemisti. Hepimiz istemistik. Bir amamiz da getir getirmesi. Bugün Tete için de ayni seyi söyleyebilirim. Savastan önce 50 milyon Euro’ya çikan degeri su an 25 milyon. Savastan sonra hep bir yerlere kiralik gidip, adaptasyonla ilgili seyi oldugu için biz 3 milyon Eurolarin altinda bir imza parasiyla transferi gerçeklestirdik. Orada da amacimiz Galatasaray’da oynasin ama ticari olarak da düsünmek gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA