Senol Günes Açiklamasi 'Daha Fazla Pozisyon Üretip Daha Çok Gol Atan Takim Olmayi Istiyoruz'

Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, sezonun ilk maçinda galip geldikleri için mutlu olduklarini söyleyerek, “Daha fazla pozisyon üretip daha çok gol atan takim olmayi istiyoruz” dedi.

Trendyol Süper Lig’in ilk haftasinda Besiktas, deplasmanda karsilastigi Fatih Karagümrük’ü Gedson Fernandes’in golüyle 1-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, “Sezonun ilk maçinda ilk galibiyetimizi aldik. Bütün oyuncularimi tebrik ediyorum. Hizli baslayamayinca, rakibin de dirençli oyun sekli ile baslayan müsabakada istediklerimi yapmakta zorlandik. Maçi kazanmak için yeterli pozisyon vardi. Golün geç gelmesi bizi gerdi. Bu dönem maçlarimizi kayipsiz geçmemiz gerekiyor. Önümüzde UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Süper Lig olmak üzere iki maçi kendi sahamizda oynayacagiz. Taraftarimiz ile bulusup bu iki maçi kayipsiz geçip yolumuza devam edecegiz” dedi.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun zemini hakkinda da konusan tecrübeli çalistirici, “Zemin güzeldi ama ambiyans güzel degildi. Bu stadyumda genelde sikinti yasiyoruz. Ama kazanmak istiyorsak sahaya ve havaya bakmadan sartlar ne olursa olsun kazanmak zorundayiz. Seyircinin az olmasi üzüntü verici. Önümüzdeki maçlarda taraftarimiz ile bütünlesip daha coskulu 90 dakikalar izletmek istiyoruz” seklinde konustu.



“Federasyonlar, ülke futbolunun iyiligi için bazi kararlar alabilir”

Avrupa maçlarinin oynanacagi haftalarda Süper Lig müsabakalarinin ertelenmesinin Türk takimlarinin yararina olacagini vurgulayan Senol Günes, “Federasyonlar, ülke futbolunun iyiligi için bazi kararlar alabilir. Dünyanin her yerinde bu sekilde oluyor. Ben bu tarz bir tartismaya girmek istemiyorum. Hem Adana Demirspor hem de bizim için olumlu bir karar olabilir. Bu konuda çok da konusmak istemiyorum” ifadelerini kullandi.

“Sahanin en iyisi Gedson’du”

Genelde maç sonlarinda bir isim üzerinde durmadigini dile getiren Günes, “Degisikliklerimizi oyunu hizlandirmak için degil, oyunun mantalitesini degistirmek için yaptik. Bazi oyuncularimla devre arasinda böyle oynayacaksaniz degisiklige gidelim dedim. Ikinci yari daha farkli bir ekip mücadelesi yaptik. Maçin adami bence Gedson’dur. Salih ve Amir’de bizim için oldukça degerli oyuncular. Cenk Tosun’un oyuna girmeme sebebi ise kendisini riske atmak istemememden kaynakli” diye konustu.



“Daha fazla pozisyon üretip daha çok gol atan takim olmayi istiyoruz”

Kazanmalarina ragmen sahada daha canli bir takim izletmek istediginin altini çizen Senol Günes, “Sezon basinda oyuncularin performanslari degisiklik gösterebilir. Oyuncularin maç içerisinde sergiledikleri performansa göre hareket etmek zorundayiz. Bugün Fatih Karagümrük nasil kapatirim diye oynadi. Bunu da iyi yapti. Digerleri de yapacak. Bu her takim için geçerli. Transferler favori olmayi ön planda tutabilir ama önemli olan sahada oynanan oyundur. Rakipleri de küçümsememek lazim. Bazen rakip bir sut atar, siz 10 pozisyonda atamazsiniz. Lig bir maraton, zaman içinde bizim de oyuncular içinde degisiklikler olacaktir. Mesela Pendikspor bu hafta farkli yenildi ama ayni Pendikspor bu hafta olmayacaktir. Bugün kazanmayi hak ettik ama daha fazla pozisyon üretip daha çok gol atan takim olmayi istiyoruz” açiklamalarinda bulundu.

“Kimin gelecegini gidecegini yönetimlere sorun”

Dövizin bu kadar arttigi bir dönemde harcanan paralarin sorgulanmasi gerektigini söyleyen Günes, “Talisca konusunda benim söyledigimde bir yanlis yok. Gel dedim. Istek var ama gerçekler baska. Benim de bir yalanim yok onunda. Bizimkiler basvurdu ama vermeyi düsünmüyorlar. Ama yarin ne olur bilmiyoruz. Kimin gelecegini gidecegini yönetimlere sorun. Baskan, hoca, oyuncular üzerinde bizi tartismaya getirmek isteyen camialar var. Biz bir görev yapiyoruz. Biz (transfer) yapmadik diye çok elestiriliyoruz. Yapan da Türkiye’nin parasini disariya gönderiyor. Dövizin bu kadar arttigi bir dönemde harcanan parayi sormuyorsunuz. Türk parasini böyle mi koruyoruz? Türk oyunculara para vermeyerek Türk parasini korumus oluyoruz. Hayirli olsun” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA