Ömer Erdogan Açiklamasi '5-0 Skorla Da Bitse Bence Normal Bir Sonuç Olurdu'

Alanyaspor Teknik Direktörü Ömer Erdogan, Basaksehir karsisinda alinan 2-0’lik galibiyetten dolayi mutlu olduklarini belirterek, “5-0 skorla da bitse bence normal bir sonuç olurdu” dedi.

Trendyol Süper Lig’de bu sezonki ilk maçinda Alanyaspor, sahasinda Basaksehir’i Joao Novais ve Carlos Eduardo’nun golleriyle 2-0 kazandi.Müsabaka sonrasi basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Alanyaspor Teknik Sorumlusu Ömer Erdogan, karsilasmayi degerlendirdi.

“4-5 farkli skorla da bitse bence normal bir sonuç olurdu”

Yeni sezonda tüm takimlara basari dileklerinde bulunarak sözlerine baslayan Erdogan, “Oyuncularima çok tesekkür etmek istiyorum. Gerçekten bu sicakta disarida ayakta durmakta insan zorlanirken oyuncularim ilk dakikadan son dakikaya kadar sahada inanilmaz bir mücadele sergilediler. Oyuncularim anlattiklarimizi harfiyen hatasiz bir sekilde yerine getirdiler. Zor bir maç olacagini biliyorduk. Çünkü karsimizda geçen sene özellikle hem Süper Lig’de hem Avrupa Ligi’nde çok basarili sonuçlar almis ve kadrosunun da büyük kismini koruyan, hatta üzerine ciddi kariyerli oyuncular transfer etmis bir rakip vardi. Biz de hem bu sezon basi kampinda hem de bu hafta bu maça hazirlanirken rakibimizi nerede, nasil sekilde karsilayacagiz, hangi oyuncu nereye baskiya gidecek, takim savunmasiyla ilgili çok ciddi çalismalar yaptik. Zamani geldi topa sahip oldugumuz zaman geçis oyunu oynadik zamani geldi, set hücumuyla rakip kaleye gittik. Maç belki 2-0 bitti ama bugün 4-5 farkli bir skorla da bitse bence normal bir sonuç olurdu. Çünkü maçin bütün bölümünde daha üstün oynayan, daha akilli oynayan bir Alanyaspor vardi. Onun için çok mutluyum, çok da umutluyum” seklinde konustu.



"Cebimize koyacagimiz sey özellikle öz güven ve takim ruhu”

Bugün ilk defa 6 tane Süper Lig’de oynayan arkadasimiz vardi aramizda. Ister istemez ligi tanimalari, ligi bilmeleri, ligin futbolunu bilmeleri bir zaman gerektiriyor ama oyunculara biz bir sekilde bunu anlatmaya çalistik. Dedigim gibi önemli bir galibiyet, önemli bir rakibe karsi bu galibiyetten cebimize koyacagimiz sey özellikle özgüven ve takim ruhu. Galibiyeti elde ederken neleri dogru yaptigimizi oyuncularimiza bir daha hatirlatip bundan sonraki maçlarda bir daha isteyecegiz ama kesinlikle çok saglam ayaklarimizin üzerine basmamiz lazim. Çünkü bu lig daha yeni basladi.

Bizim performansimizi arttiracagimiz dönemler olacak. Onun için böyle galibiyetle baslamak oyuncularimin hem öz aagüvenini arttirmasi açisindan, hem de motivasyonunu arttirmasi açisindan bizim için çok önemliydi. Dedigim gibi bundan sonra artik önümüzde ki maçlara hazirlanacagiz. Zaten çok da zamanimiz yok” dedi.

Önümüzdeki hafta sonu oynanacak Rizespor maçina da deginen Erdogan, “Hafta sonu cumartesi günü yine zorlu bir Rizespor deplasmanina gidecegiz. Çok fazla günümüz de yok. Hem oyuncularimizi dinlendirip hem de insallah yine Rizespor maçina hazirlayip oradan da istedigimiz sonucu aliriz. Bu arada da buraya gelen bu sicakta bizi destekleyen taraftarlarimiza tesekkür ediyorum. Bu galibiyeti onlara armagan etmek istiyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA