MKE Ankaragücü Baskani Koca Açiklamasi 'Birinci Tercihimiz Bursa, Ikinci Tercihimiz Kayseri'

Eryaman Stadi’nin zemiyle ilgili çalismalarin devam ettigini belirten MKE Ankaragücü Kulübü Baskani Faruk Koca, “Federasyon yetkilileri ile yaptigimiz degerlendirmede birinci tercihimiz Bursa, ikinci tercihimiz de Kayseri” dedi.

MKE Ankaragücü Baskani Faruk Koca, Eryaman Stadi’nin son durumunu yerinde görmek için sahada incelemelerde bulundu. Koca, Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerinin Adana Demirspor maçinin Eryaman’da oynanmasinin dogru olmadigina iliskin bir rapor hazirladigini söyledi.



2022-2023 sezonunun bitmesi ile Eryaman Stadi’nin zeminiyle ilgili çalismalarin devam ettigini ve yapilan incelemelerde Trendyol Süper Ligi’nin ikinci haftasina yetismeyecegini dile getiren Koca, “Sahanin yetismedigi ile ilgili kesin bir kanaat olustu. Federasyon yetkilileri ile yaptigimiz degerlendirmede, birinci tercihimiz Bursa, ikinci tercihimiz de Kayseri. Bunu federasyon yetkililerine bildirdik, federasyon karar verecek. Birinci tercih Bursa dedik ama büyük olasilikla Kayseri görünüyor. Oranin zemini her seye hazir. Bursa’da maalesef zemin sikintilari var. Federasyon kararlarini bekliyoruz" degerlendirmesinde bulundu.

“Maalesef ilk maça yetisemediler”

MKE Ankaragücü’nde transfer tahtasi kapanmadan 2 kanat oyuncusunun da takima dahil edilecegini belirten Koca, su ifadelere yer verdi:

"15-20 gündür netlestirdigimiz 2 oyuncu var ama bunlarin takimlariyla ilgili görüsmeleri vardi. O problemleri çözmek için kulüpleriyle görüsüyorlardi. Son asamaya geldi diye düsünebiliriz. Bir, iki gün içerisinde 2 yabanci kanat oyuncusundan haber bekliyoruz. Maalesef ilk maça yetisemediler. Adana Demirspor maçina yetistirmek için çaba harciyoruz. Haber bekliyoruz onlardan. Her Süper Lig takimi hedefleri için mücadele eder. Ankaragücü büyük bir camia. Tarihine yakisir bir sekilde hedeflerine odaklanmali. Bütün kodlarimizi ona göre ayarlamamiz lazim. Bu uzun süre ihmal edilmis bir bakis açisi. Hedefsiz kalmis, düsmemeye oynamak için hedef konmus bir takimdi. Geçen yil da maalesef zorlandik ama biz her zaman yukarilari oynamak için takim kurma çabasi içerisindeyiz. Bu yilki kadromuz geçen yila göre çok daha iyi. Biz takimimiza, kadromuza inaniyoruz. Camiamiz merak etmesin. Ilk maçlar her zaman sikintili olur. Kasimpasa’da son saniyede yedigimiz golle beraberligi kaçirdik. 2-0 geriden 2-2’ye getirmek takim kalitesini gösteriyor. Adana Demirspor maçini da keske taraftarimizin önünde oynasaydik. Ister Bursa ister Kayseri olsun, taraftarimizin takimini yalniz birakmayacagina inaniyorum. Yine o stadi doldurup takiminin arkasinda olacagina inaniyorum.”

Kaynak: İHA