Baskan Basdegirmen Basarili Sporcuyu Altinla Ödüllendirdi

Isparta Belediyesi Spor Kulübü Halter Takimi sporcusu, madalya avcisi Fatmagül Çevik, Romanya’da düzenlenen Avrupa Gençler U23 Avrupa Sampiyonasinda koparma, silkme ve toplamda 3 gümüs madalyanin sahibi oldu. Milli sporcu Fatmagül Çevik ve antrenörü Ferit Sen’i Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen makaminda kabul etti. Baskan Basdegirmen, Çevik ve Sen’i altinla ödüllendirdi.

Kabulde konusan Milli Sporcu Fatmagül Çevik’in antrenörü Ferit Sen yeni hedeflerinin kasim ayinda yapilacak olan Gençler Dünya Sampiyonasi ve ardindan 2024 yilinda Antalya’da yapilacak olan Büyükler Avrupa Sampiyonasi oldugunu söyledi.

Sen, “Fatmagül genç olmasina ragmen gelecek yil büyükler kategorisine hazirlanacak ve buradan da hedef olimpiyatlar olacak. Belediyemiz halterde Isparta’nin evlatlarina destek vererek gelisimine büyük katki sagladi. Baskanimiza tesekkür ederiz” dedi.

Milli Sporcu Fatmagül Çevik de Romanya Bükres’te yapilan sampiyonada ikinci oldugunu ve çok sevinçli oldugunu aktararak, toplamda 3 gümüs madalya aldigini, kasim ayinda Meksika’da yapilacak dünya sampiyonasina hazirlandigini dile getirdi. Çevik, “Amacim orada Istiklal Marsimizi okutacagim, bayragimizi dalgalandiracagim, hedefimi bu sekilde belirledim. Burada oldugum ve bizleri kabul ettiginiz için çok mutluyum. Bizlere ve kulübümüze vermis oldugunuz desteklerinizden dolayi tesekkür ederim.” görüslerinde bulundu.

Fatmagül Çevik’in Yildizlar Dünya 2.si, Yildizlar Avrupa Sampiyonu, Dünya sampiyonluklari elde ettigini ve bu basarilarini bir basari daha kattigini söyleyen Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Fatmagül kizimiz Romanya’dan 3 madalya ile daha döndü. Isparta’miz adina belediyemizin milli sporcusu Fatmagül’ü tebrik ediyorum. Bu sonuçlar bizim gögsümüzü kabartiyor, gururlandiriyor. Fatmagül kasim ayinda Meksika’da yapilacak olan dünya sampiyonasi için ‘orada Istiklal Marsimizi okutacagim, Türk bayragimizi göndere çikaracagim’ sözünü verdi. Bunlar güzel hedefler. Istiklal Marsimizin okunmasi, Türk Bayragimizin göndere çekilmesi hem bir Ispartali hem bir Türk olarak bu gururu yasamayi Rabbim bizlere nasip etsin. Hem aileni hem de antrenörümüz Ferit Sen’e desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Belediye olarak da her zaman yaninizdayiz. Belediyemiz sporcusu olmandan dolayi çok mutluyuz. Belediyemizin isminin ön plana çikmasini sagliyorsun. Rabbim yolunu açik eylesin, basarilar diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen görüsmenin ardindan Isparta Belediyesinin milli haltercisi Fatmagül Çevik ve Antrenörü Ferit Sen’i altinla ödüllendirdi.

Kaynak: İHA