THF Baskani Kiliç Açiklamasi 'Insallah Önümüzdeki Turnuvalari Sampiyon Olarak Bitirecegiz'

Türkiye Hentbol Federasyonu Baskani Ugur Kiliç, U17 Kiz Milli Hentbol Takimi’nin Avrupa Sampiyonasi’nda ikinci olmasinin ardindan yaptigi açiklamada, "Kaybettiklerimizden ders çikartacagiz ve insallah önümüzdeki turnuvalari sampiyon olarak bitirecegiz" dedi.

U17 Kiz Milli Hentbol Takimi, U17 Kizlar Avrupa Hentbol Sampiyonasi ikinci klasman finalinde Avusturya’ya 34-29 maglup olarak gümüs madalya kazandi. Düzenlenen madalya törenin ardindan Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Baskani Ugur Kiliç, turnuvaya iliskin basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Ilk günden itibaren milli takimin son topa kadar mücadele ettigini ve çok basarili bir turnuva geçirdigini kaydeden Kiliç, "B klasman Avrupa Sampiyonasi’nda ikinci olduk ve A klasmana çikmayi hak ettik. Bu çok önemli ve çok uzun yillardir bekledigimiz bir basari. U17 bizim proje takimimiz, U19 olduklarinda bu basariyi elde etmelerini bekliyorduk ama bize bu basariyi erkenden verdiler. Evet son maçi kaybettik, sampiyon olamadik ama sporun içerisinde bu var. Kaybettiklerimizden ders çikartacagiz ve insallah önümüzdeki turnuvalari sampiyon olarak bitirecegiz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA