Fenerbahçe, Süper Lig'e Taraftari Önünde Basladi

Fenerbahçe, Süper Lig’in ilk haftasinda taraftari önünde Gaziantep FK ile karsilasirken, Teknik Direktör Ismail Kartal son oynanan Maribor maçindan 4 farkli isimle sahaya çikti.

Trendyol Süper Lig’in 1. haftasinda Fenerbahçe, sahasinda Gaziantep FK ile karsilasiyor. Sari-lacivertliler, son oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu ilk maçinda Maribor 11’inden 4 farkli futbolcuyla sahaya çikti. Teknik Direktör Ismail Kartal, stoperde Luan Peres’in yerine Alexander Djiku’yu tercih ederken, orta sahada Miha Zajc’in yerine Mert Hakan’i, hücum hattinda da Irfan Can Kahveci ile Joshua King’in yerine Ryan Kent ve Sebastian Szymanski’ye görev verdi.

Fenerbahçe, Gaziantep FK maçina su 11 ile çikti:

Altay Bayindir, Bright Osayi-Samuel, Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Ferdi Kadioglu, Ismail Yüksek, Mert Hakan Yandas, Ryan Kent, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic, Edin Dzeko

Yeni transferler ilk kez Süper Lig maçinda

Yeni sezon yapilanmasi kapsaminda sari-lacivertlilerin kadrosuna kattigi, Edin Dzeko, Ryan Kent, Dusan Tadic, Rodrigo Becao, Alexander Djiku ve Sebastian Szymanski ilk kez bir Süper Lig maçina çikti. Mert Müldür, Bartug Elmaz ve Umut Nayir ise yedek bekledi.

Kirmizi-siyahlilar 6 ay sonra ilk kez

6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrasi ligden çekilme karari alan Gaziantep FK, 6 ay sonra ilk kez bir lig maçina çikti. Türkiye Futbol Federasyonu, güney ekibinin bu sezon haklari sayilarak Süper Lig’de mücadele etmesini kararlastirmisti. Süper Lig’de son olarak 4 Subat tarihinde Antalyaspor’a karsi sahada olan kirmizi-siyahlilar yeni sezonun ilk maçinda Fenerbahçe’ye karsi mücadele etti. Öte yandan Gaziantepli futbolcular, müsabakaya ‘Deprem sürecinde yanimizda olan herkese tesekkür ederiz’ yazili pankartla çikti.

Saracoglu kapali gise

Süper Lig’in ilk maçina Fenerbahçeli taraftarlar yogun ilgi gösterdi. Sari-lacivertliler tribünleri tiklim tiklim doldururken, tezahüratlarla takima destek verdi.

Kaynak: İHA