Erzurumspor FK - Bandirmaspor Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in ilk haftasinda Erzurumspor FK ile Bandirmaspor ile 1-1 berabere kaldi. Maçin ardindan iki takimin teknik direktörleri açiklamalarda bulundu.

Trendyol 1. Lig’in ilk haftasinda Erzurumspor FK, 1-0 geriye düstügü maçta uzatmalarda attigi golle Bandirmaspor ile 1-1 berabere tamamladi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda degerlendirmelerde bulunan Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu, "Maçin sonundan sonra basina geleyim. Gerçekten sanssiz bir ofsayt pozisyonuyla karsilastik. Aslinda kazandigimizi zannettik maçti. Çünkü santrasi olmayacak bir gol atmistik. 3 oyuncumuzdan ofsayt olan topa dokunmus. Simdi içeride seyrettik, öyle görünüyor. Mustafa Akbas, Mustafa Yumlu ve Eren üçü birden ayni pozisyona rakipten kimse yok, ofsayt olanin kafasina vuruyor. Sanssiz bir sonla bitirdik. Ama maçin geneline baktigimizda maça iyi baslamadik. Ilk yari bizim adimiza iyi degildi. Ama ilk defa bu ligde oynayan deneyimsiz oyuncularimiz var. Erzurum gibi yüksek rakili bir yerden deniz seviyesine indik. Çok asiri bir nemde oynadik. Hem nem hem de deniz seviyesinde hiç çalismadik. Rakibimiz ise deniz seviyesinden geldi, nemli bir iklimden geldi. Ilk yarida oyuna girmekte çok zorlandik. Ama özellikle oyunun son 30 dakikasinda üstünlügü ele aldik. Tabii rakibimiz bizden daha iyi oynadi. 50-55 dakikalik bölümde. Pozisyon üretemediler. Bu bizim adimiza sevindiriciydi. Bizim de girmis oldugumuz pozisyon yoktu. Ama maçin son 30 dakikasinda gerçekten yaptigimiz degisiklikler olumlu tepki verdi. Oyuncularimiz çok iyi reaksiyon gösterdi. Çok iyi mücadele ettik. Beraberlik kötü degil çünkü karsimizda bu ligin çok önemli takimi var. Çok fazla sayida transfer yaptilar. Çok fazla sayida iyi oyuncu aldilar. Sampiyonluk mücadelesinde ilk iki için yarisacak 2-3 takimdan bir tanesi olarak görüyorum Bandirmayi. Erzurum’da sahamizda oynasak çok farkli olabilirdi bizim açimizdan olumlu olarak. Ama geriye düstügümüz maçi çevirip puan almak önemli. Kazanabilirdik" diye konustu.

Bandirmaspor Teknik Direktörü Ersan Parlatan ise, "Maçi degerlendirmemiz gerekirse önce sunu söyleyebilirim. Futbol böyle bir oyun. Genel manada 99 dakikada 65 dakika iyi futbol oynayan, pozitif futbol oynayan sahaya oyun anlayisini yansitan ve rakibe firsat vermeyen Bandirmaspor izledik. Neticesinde hakli olarak 1-0 öne geçtik. Ama bundan sonra 2-0’i yakalamak adina alan ve pozisyonlar bulduk. Burada ataklarimizi iyi sonuçlandiramadik. Erzurumspor’a karsi da sonuçta duran toplarda etkili olan oyunculari var. Maç 1-0 iken her zaman tehlikeyi yasarsin. Biz hem gereksiz faullerle Erzurumspor’u oyuna ortak ettik ve neticesinde maçin sonunda atilan bir ofsayt golü Erzurumspor adina 2-1 de maglup olabilirdik. Böyle bir oyun futbol. Neticesinde tabi ki buradan eli bos dönmek istemiyorduk. 1 puan bence oyunun hakkini bizim adimiza göstermiyor. 3 puana bizim daha yakin oldugumuzu düsünüyorum. Ama futbol bu sonuçta duran toplarda var. Akan oyundan olmuyorsa bile hem rakibin hem bizim adimiza etkili olmak futbolda önemli. Burada pozisyonlari daha iyi savunmamiz lazim. Biz iyi oynadigimizi düsünüyorum. Neticesi 1 puan aldik. Buna da razi olmak durumundayiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA