Sivas'ta Pehlivanlar Er Meydanina Indi

Sivas’ta bu yil ilki düzenlenen ‘Geleneksel Muhsin Yazicioglu Karakucak Güres Festivali’ basladi.

Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu Büyükler Karakucak Türkiye Sampiyonasi Sivas’ta Muhsin Yazicioglu Spor Kompleksi’nde basladi.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanligi, Sivas Valiligi, Sivas Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Güres Federasyonu tarafindan düzenlenen sampiyonada kispetini giyen pehlivanlar er meydanina indi. Sicak havaya ragmen 45 ilden 460 sporcunun katildigi sampiyonada pehlivanlar rakiplerinin sirtlarini yere degdirmek için ter döktü. Sampiyonada güresçiler dereceye girebilmek için rakipleriyle kiyasiya mücadele etti. Heyecan dolu sampiyona sonunda dereceye girenlere ödül takdim edilecek.

Güres Sampiyonasi için Sivas’in Yildizeli ilçesinden gelen Furkan Uzun, “Gürestim, yendim. Kolaydi benim için. Antrenmanlarimi Yildizeli’nde yapiyorum. Arkadasim sayesinde bu spora basladim. Hala devam ettiriyorum” dedi.

Güres müsabakalarini izlemek için gelen Halil Ibrahim Yigitsoy ise, “Sivas’ta böyle bir güres organizasyonunun düzenlenmesi güzel. Yillardir turnuvalara katiliyorum. Ata sporumuz, milli sporumuz. Gençlerimize basarilar diliyorum. Avrupa’da bayragimizi dalgalandirmalarini bekliyorum” diye konustu.

Sampiyonaya Tokat’tan katilan Poyraz Bilgin ise birinciligi hedefledigini söyleyerek, “Bu spora arkadasim baslatti. Afyonkarahisar’da birinci oldum. Ankara’da Türkiye Sampiyonu oldum. Bu sefer de burada birinci olmak istiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA