Konyaspor'da Fatih Özgökçen Yeniden Baskan Seçildi

Konyaspor’da, yapilan olaganüstü kongrede mevcut baskan Fatih Özgökçen yeniden baskanliga seçildi.

Konyaspor’da olaganüstü genel kurul toplantisi çogunluk saglayan delegenin katilimiyla gerçeklesti. Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantida yönetim kurulu raporunun ardindan gelir gider raporu ve bilançolar okundu. Kulübün güncel borcunun ise 552 milyon lira oldugu açiklandi. Genel kurulda tek liste yer aldi. Delegeler Fatih Özgökçen baskanligindaki yeni yönetim kurulunu seçti.

Yönetim kurulu listesinde su isimler yer aldi: “Serkan Abaz, Mehmet Akcan, Muammer Akin, Mustafa Basoda, Adem Bulut, Ali Camgöz, Burak Dagli, Yunus Derebag, Mehmet Eryilmaz, Serhat Güler, Mahmut Güzel, Mevlüt Karacaoglu, Celalettin Hakan Katirci, Ömer Korkmaz, Yusuf Küçükbakirci, Kazim Küçükögen, Süleyman Oguz, Mevlüt Oral, Osman Öztürk, Sami Pirinç, Ismail Yazici, Kamil Yücel.”

“Hedefimizde ilerledik ve önemli basarilar elde ettik”

Baskan Fatih Özgökçen genel kurulda yaptigi konusmada, “5 Haziran 2021 yilinda büyük desteginiz ve kosulsuz güveniniz ile Konyaspor’umuzun yönetim kuruluna seçildik. Yönetim kurulu üyesi arkadaslarimizla birlikte atesten bir gömlek giydigimizi de son derece iyi biliyorduk. 2 yil boyunca ne yorulduk, ne dinlenecek zamanimiz oldu, ne de pes edecek kadar korkak olduk. Bize bu heyecani ve cesareti veren, aldigimiz her kararin, takimin basarisi için oldugunu bilen ve buna tüm kalbiyle inanan büyük taraftarlarimiza ve genel kurul üyelerimize de bir kez daha tesekkür ediyorum. Çalisma süremiz içerisinde, yaklasik 26 aylik dönem içerisinde sehrimizin tüm dinamiklerinin destegini de sonuna kadar hissettigimizi özellikle belirtmek istiyorum. Biz yönetime geldigimiz zaman ilk dönem için biliyorsunuz bazi hedefler belirledik ve bunu da her seferinde dile getirdik. Bu hedeflerin basinda ne olursa olsun Konyaspor Kulübü Futbol Takimi ilk 3-4 sene içerisinde hep ilk 10 içerisinde yer alacak bir takim olacak dedik. Daha sonraki 3-4 yil içerisinde de hep ilk 5’i oynayacak bir takim olusturma gayreti içerisinde olacak dedik. Sürdürülebilir bir mali yapi olusturacagimizi belirttik. Bu hedeflerin gerçeklesmesi için verdigimiz çabayi hepiniz biliyorsunuz. Hamdolsun istikrarli bir sekilde bu hedefimizde ilerledik ve önemli basarilar elde ettik” dedi.



“Sportif basarilarinin yaninda teknik açidan da bizi güçlendirecek yatirimlar yaptik”

Mali disiplinden asla taviz vermeden hareket ettiklerini vurgulayan Baskan Özgökçen, “Sürdürülebilir bir Konyaspor Kulübü için buna sonuna kadar ihtiyacimiz var. Popülist yaklasimlar ve kararlar belki o gün yeri geldigi zaman insanlara hos gelebilir ama ileriye dönüp baktiginiz zaman Konyaspor’un zararina da islemler tesis edilmesine sebebiyet verebilecektir. Yönetime geldigimizde ligi 3. tamamlayarak tarihi, sportif basarilarinin yaninda teknik açidan da bizi güçlendirecek yatirimlar yaptik. Altyapimizin Kayacik Tesislerine tasinabilmesi için Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte yeni binamizin temellerini attik. Yakin zamanda da binamiz tamamlanarak hizmete baslayacaktir. Binamizin insaati devam ederken verdigimiz sözü tutarak yaptigimiz geçici prefabrik bina ile altyapimizi Kayacik Tesisleri’ne tasidik. Diger yandan tesislerimize 2 ayri çim antrenman sahasi ekledik. Böylelikle Kayacik Tesisleri’miz bunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki Türkiye’de örnek gösterilen bir yapiya kavustugu gibi Avrupa’da da emsalleri az rastlanilan bir tesis haline gelecektir. Bizim görev süremiz içerisinde en önemli yaptigimiz faaliyetlerden bir tanesi de sponsorluk anlasmalarinin miktari ve parasal yönden degeridir. Bugün Anadolu kulüpleri arasinda en fazla sponsorluk anlasmasi yapan kulüp Konyaspor Kulübüdür. Artan marka degerimiz sonucu futbol A takimimizin sponsorlari gelirleri 3 katina kadar çikmistir” ifadelerini kullandi.

“Transfer tahtasinda herhangi bir kapanma söz konusu degil”

Kulübün transfer tahtasinin kapanmasi ile ilgili söylentilere de deginen Fatih Özgökçen, “Bugün sosyal medyayi takip ettiyseniz transfer tahtasinda herhangi bir kapanmanin söz konusu olmadigini görmüs olmaniz lazim. Zira 5 transfer bugün açiklandi. Kalecimiz, 10 numara, 6 numara ve geçen sene kiralik oynayan kanat oyuncumuzla sözlesmeler imzalanarak herhangi bir problemin olmadigini, bunlarin söylentiden ibaret oldugunu görmüs olduk. Konyaspor’un mali yapisini düzeltme gayreti içerisindeyiz. Transfer tahtasinin kapali olma durumu daha önceki dönemlerde yapilmis transferlerle alakali. Seneler önce yapilmis transferlerin yeni davalarinin sonuçlanmasi bu tür problemleri beraberinde getiriyor” seklinde konustu.



“Konyaspor’un bugün itibariyla borcu 552 milyon TL’dir”

Kulübün güncel borcunu açiklayan Özgökçen, “Keske borcumuz hiç olmasa. Öncelikli temennimiz, çalismamiz hep mali disiplin. Bugün itibariyla Konyaspor’un borcu 3 milyonluk bir sehir için çok fazla önemsenecek bir borç degildir. Konyaspor’un bugün itibariyla borcu 552 milyon TL’dir. Söylendigi gibi 800 milyon, 900 milyon, 1 milyar lira gibi borç söz konusu degildir. Konyaspor 100 bin Euro ve 150 bin Euro olmak üzere UEFA’dan 250 bin Euro ceza yemistir. UEFA’dan niye ceza yedik? 2016-2017 yilindan baslamak üzere hesaplarin incelenmesinin ardindan Konyaspor’un denk bütçeyi tutturamamasi nedeniyle ceza yedik. Konyaspor kurumsal bir yapidir. Devamlilik esastir. Borcun kimden yapildigi belli olmaz, sadece dikkat etmek lazim. Ama hiç kimse kasitli olarak Konyaspor Kulübüne zarar veremez. Bu kulüp bir sekilde borçsuz ve denk bütçe yapacak hale de gelecektir” dedi.

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay ise genel kurulun hayirlar getirmesini temenni ederek, “Baskanimiza ve yönetim kuruluna gösterdikleri gayretten dolayi tesekkür ediyorum. Zor bir görev ama arkadaslarimiz görevlerini layikiyla yapti. Insallah bundan sonra görev alan arkadaslarimiz da çitayi daha yukariya tasimak için büyük gayret sarf edecektir, buna inancimiz tam” diye konustu.

Kaynak: İHA