Kirkpinar'da Büyük Gün, Türkiye'nin Baspehlivani Bugün Belli Olacak

662. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nin son gününde baspehlivanlik müsabakalari nefes kesiyor. Baspehlivan Orhan Okulu, çeyrek finalde yenilerek veda etti.

662. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde final günü heyecani yasaniyor. Çeyrek final müsabakalari için hazirliklarinin ardindan Er Meydanina gelen 8 baspehlivan, kurada eslestikleri rakipleriyle kol bagladi. Heyecan dolu anlarin yasandigi baspehlivanlik çeyrek final müsabakalarinda rakiplerini yenen 4 baspehlivan yari finale yükseldi. Baspehlivan Orhan Okulu rakibi Mehmet Yesil Yesil’e yenildi.

Yari finale yükselen baspehlivanlar, Ismail Balaban, Mehmet Yesil Yesil, Yusuf Can Zeybek ve Hüseyin Gümüsalan saat 15.40’ta kiyasiya mücadele sergileyecek. Rakiplerini yenen 2 baspehlivan saat 17.40’ta 662. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri baspehlivani olmak için final müsabakasi gerçeklestirecek.

Baspehlivana 1 milyon lira ödül verilecek. Tüm boylarda dereceye girecek olan pehlivanlara verilecek olan para ödülü, yolluk ve tur ücretleri bu yil 3 milyon liraya ulasacak.

Kaynak: İHA