Ismail Kartal Açiklamasi 'Güzel Bir Kamp Geçirerek Ülkemize Dönmek Istiyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Zenit ile oynadiklari maçin ardindan yaptigi açiklamada, "Hem yeni sezona hazirlanmaya çalisiyoruz hem de buradaki hazirlik maçlarini oynayip, güzel bir kamp geçirerek ülkemize dönmek istiyoruz" dedi.

Teknik Direktör Ismail Kartal, Zenit maçinin ardindan açiklamalarda bulundu. Kartal, “Her iki takim açisindan da güzel maç oldu. 6 gün antrenman yaparak buraya geldik. Milli takimlardan dönen oyuncular 3-4 gün antrenman yapti. Bazi oyuncularimizi, sakat oyuncularimizi oynatmadik. Oyunun son bölümünde onlari oyuna alarak hem onlari koruduk hem de bütün oyunculari kullanarak 90 dakikayi bitirmeyi hedefledik. 35-40 bin taraftarin önünde ve güzel bir statta oynamak her iki takim oyuncularini da heyecanlandirdi ve motive etti. Maç 0-0 berabere bitti ve Zenit penaltilarla kazanmasini bildi. Zenit takimini tebrik ediyoruz. Istanbul’da Zenit’i agirladigimiz için geçen hafta kulübe davet geldi. Biz de Zenit’in daveti üzerine bu turnuvaya katildik. Takim olarak buraya %100 hazir olarak buraya gelemedik. Hem yeni sezona hazirlanmaya çalisiyoruz hem de buradaki hazirlik maçlarini oynayip, güzel bir kamp geçirerek ülkemize dönmek istiyoruz" diye konustu.



"Iyi çalisiyoruz, oyuncular çok istekliler

Kartal, zamanla yaristiklarini belirterek, "Ayin 26’sinda Avrupa’da ön eleme maçimiz var. Elimizde sakat oyuncular var. Diger taraftan milli takimda oynayip geçen sene çok yipranmis bir takim var. Deprem, seçim, Dünya Kupasi arasi vsBu kadar uzun bir lig geçiren oyuncularin daha fazla dinlenmeleri gerekirdi. Milli oyunculara 4 gün fazla izin verdik. Normalde takimi 28-29’unda toplayacaktik ama sonrasinda bu oyuncularin daha fazla dinlenmeye ihtiyaci var, dedik. Bunu yaptik ve sonrasinda sikistirilmis bir programla, benim birinci planim hazirdi ama ikinci planim devreye girdi. Çok fazla yüklenmeden kademe kademe gidiyoruz. Bugün Dzeko’yu hiç oynatmadik. 15-20 dakika oynatabilirdik. Milli takimlardan dönen oyunculari 65-70. dakikalarda oyuna aldik. Yük dagilimi yaparak, kamp sürecini geçirmeye çalisiyoruz. Sakatliklar olmadan güzel bir kamp geçirerek, Istanbul’a bu sekilde dönmek istiyoruz. Tabii aramiza katilan oyuncular olacak. Bunun da planini yapiyoruz. Takimdaki enerji ve cosku gayet iyi. Iyi çalisiyoruz, hepsi çok istekliler. Bugün de bana bunu sahada gösterdiler. Insallah üstüne koyarak Avrupa maçini en iyi sekilde hazirlanacagiz" ifadelerini kullandi.

"Aramiza katilacak oyuncular var"

Transfere de deginen Ismail Kartal, "Imza töreninde de bundan bahsettim. Aramiza katilacak oyuncular var. Savunmaya, orta alana ve hücum hattina oyuncular gelecek. Bu çalismayi Baskanimiz ve yöneticilerimiz benim verdigim rapor dogrultusunda sürdürüyor. Bu isi Baskanimiz ve yöneticilerimizle birlikte yürütüyoruz. Yakin zamanda bazi isimlerin kulübümüz tarafindan açiklanacagini düsünüyorum" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA