Erden Timur Açiklamasi 'Icardi'nin Transferi Için Belli Bir Asamaya Gelindi'

Galatasaray Sportif AS Baskan Vekili Erden Timur, Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin transferiyle ilgili yaptigi açiklamada, "Icardi’nin transferi için belli bir asama kaydedildi. Henüz ’bitti’ diyemeyiz. Bir noktalara dogru gidiyor" dedi.

Galatasaray’in Avusturya’daki kampinda Galatasaray Sportif AS Baskan Vekili Erden Timur, basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Arjantinli golcü futbolcu Mauro Icardi’nin durumuyla ilgili bilgi veren Timur, "Icardi’nin transferi için belli bir asama kaydedildi. Bonservis olarak beklenti rakamlari da çok yüksekti. Paris Saint Germain yine Suudi Arabistan’dan oldukça yüksek bir teklif almisti. Sonunda rakami belli bir seviyeye düsmeye basladilar. O yüzden de belli bir asamayla gelindi. Henüz ’bitti’ diyemeyiz. Bir noktalara dogru gidiyor. Bayadir ugrasiyoruz. Çünkü çok büyük rakamlar var. 30 milyon Euro bonservis, 32 milyon Euro maas teklifi... Bütçemizin ne kadar üstüne çiksak da bu isin bir siniri var. UEFA Finansal Fair-Play kurallari var. Birçok sey var" seklinde konustu.

Suudi Arabistan takimlarinin devreye girmesiyle transfer piyasasinda önemli bir degisimin oldugunu aktaran Erden Timur, kendilerinin de transferde bütçelerine göre hareket etmeleri gerektigini ifade ederek, "Hem herkesin mutlu olacagi, takimizi üst düzeye çikartacak oyuncular transfer edip hem de UEFA Finansal Fair-Play sorununu yasamamamiz gerekiyor. O sorunu yasarsak Avrupa’da oynayamiyorsun, transfer yasagi geliyor. Bu tip seyler oldugu zaman iyi oyuncularin sende olmasinin bir anlami kalmiyor. O yüzden Icardi’de de belli asama kaydettik, insallah bizim limit rakamlarimiza gelirse sonuçlanabilir" diye konustu.



"Insallah kamp sürecinin içine gelecek transfer olacak"

Kamp süreci içerisinde gelecek transferler olacagini belirten Timur, "Su an Avrupa’daki transfer piyasasi geçtigimiz senelere göre çok daha yavas. Çünkü oyuncular Suudi Arabistan’dan teklifler bekliyor. O yüzden kimse hiçbir seye ’evet’ demiyor. Büyük kulüpler de üst düzey oyunculari bekledigi için kimse bosta kalmamak adina bizim talip oldugumuz oyunculara talip oluyor. Biz Juventus ile geçen sezon bir oyuncu için karsi karsiya geldik. Mertens, Galatasaray’a geldi. Sebebi de Napoli’de oynayip, Juventus’a gitmeyecegi içindi. Su an böyle seyler çok oluyor. O yüzden anlasma üzere oldugunuz oyuncuya bir gün önce büyük bir takim talip oldugunda onun kampa gelmesini zorlastiriyor. En önemlisi de oyunculari bizim limitlere indirmek zorundayiz" açiklamasinda bulundu.

Sosyal medyada olusturulan alginin da transfer piyasasini etkiledigini söyleyen Erden Timur, "Tüm amacimiz kampa oyuncular getirmek. Kimse bu konuda endiseli olmasin. Çok iyi bir takim kuracagimiza herkes emin olsun. Çok büyük bir özveriyle bu is oluyor. Sonunda hepimiz bunu görecegiz" dedi.



"Angelino ile bir noktaya geldik"

Alman ekibi RB Leipzig’de forma giyen Ispanyol futbolcu Angelino’nun transferinde de belli bir asamaya geldiklerini söyleyen Timur, "Angelino ile bir noktaya geldik. Kulübüyle görüsmelerimiz sürüyor. Angelino, Ispanya Milli Takimi’nda oynayan, pozisyonunun Avrupa’daki önemli oyuncularindan biri. Zaten sorun orada. Öyle oyunculara gidince, çok mücadele etmek gerekiyor. Kulübüyle neticelendirmeye çalisiyoruz" seklinde konustu.



"Paredes ilk alternatiflerine bakiyor, oradan gelecek sonuca göre karar verecek"

Arjantinli futbolcu Leandro Paredes ile de konusan Erden Timur, "Paredes ilk alternatiflerine bakiyor. Oradan gelecek sonuca göre karar verecek. Paredes zaten kariyerini ispat etmis degerli bir oyuncu. Geçen sene oldugu gibi birçok pozisyonda, duydugunuz ve duymadiginiz farkli alternatiflerle yürüyoruz" ifadelerini kullandi.

"Belli oyunculari, Galatasaray’in çikarlari için beklememiz gerekiyorsa bekleyecegiz"

Transferde dogru hamlelerde bulunmaya dikkat ettiklerini belirten Timur, "Galatasaray’in parasiyla strateji yapilmaz. Kendi paranla yapiyorsan, onu Galatasaray’a ver. Galatasaray daha iyi kullansin. Galatasaray için dogru neyse o. Dogru olan sey gerçekçi olmak. Bizim amacimiz mevcut transfer realitesinde dahi geçen seneden daha iyi bir performansla takimimizi gelistirmek. Elbette geçen seneki kadar çok transfer yapilmayacak. Çünkü, burada bir omurgamiz var ama güçlenmemiz gereken pozisyonlarda da güçlenecegiz. O yüzden belli oyunculari, Galatasaray’in çikarlari için beklememiz gerekiyorsa bekleyecegiz" degerlendirmesinde bulundu.

"Bizim amacimiz önümüzdeki yillarda tekrar Avrupa’da sampiyon olmak"

Bütün zorlu sartlara ragmen hedeflerini degistirmediklerini ifade eden Erden Timur, "Biz yine üst seviyedeki oyunculara gidecegiz ama bu sefer daha da yogun çabalayacagiz. Gelirleri arttirmak için canimizi disimize taktik. Taraftarimizin gönlü rahat olsun. Bizim amacimiz önümüzdeki yillarda tekrar Avrupa’da sampiyon olmak. Bu sene de o kuvvette takim kurmamiz lazim. Hedefimizden geri olamayiz. O zaman yapmamiz gereken sey çare üretmek" diye konustu.

Ikinci forvet konusuna da deginen Erden Timur, "Sonuçta ikinci bir forvet almamiz lazim. Icardi ile ikili de oynayabilecek bir forvet olmasi gerekiyor. ’Ikinci forveti neden bekletiyorsun?’ diye soruyorlar. Icardi olacak mi olmayacak mi? Icardi’nin duruma göre bekletiyorsunuz. Siz bekletirken, herkes de ’Biz de bekletelim’ demiyor. Bu isin böyle bir durumu da var. Baski nedeniyle kendimizi düsünüp, yanlis yapmamaliyiz. Bizim için bu önemli degil, her türlü sekilde elestirilebiliriz. Bazisi maksatli yapiliyor. Içerden dinamiklerle de yapiliyor. Galatasaray içinde de bunu bekleyen, ’Ufak bir sey olsun da çullanalim’ diyen çok insan var maalesef" dedi.



"Amacimiz kadromuzu belli ölçüde muhafaza etmek"

Amaçlarini kadrolarini belli ölçüde muhafaza etmek oldugunu belirten Erden Timur, "Bu Galatasaray’in çikariyla alakali. Gerçekten orada öyle bir teklifler aliriz. Sadece sportif basari saglamak bir basari midir? Türkiye’de lütfen sadece sportif basari istenmesin. Camiamizdan sunu beklemesini istirham ederim; sportif basari, es zamanli olarak finansal sürdürülebilirlik, es zamanla olarak önümüzdeki 10-20 yilin vizyon planini yapip, ona uygun davraniyor musun, davranmiyor musun? Oyunculara iyi teklif geldi diyelim ki, o zaman satabiliyor olmamiz lazim. Çünkü bir taraftan da Galatasaray’in ilk 10 kulüp hedefine gitmek için oyuncu yetistirmesi, oyuncu gelistirmesi, diger kulüplerde oyuncu gelistirmesi, oradan satmasi, oradan Galatasaray’a getirmesi lazim ki buraya potansiyeli çok yüksek yetenekler Galatasaray’a gelmek istesin. Siz oyuncu satmadiginizda genç yetenegini de getiremiyorsunuz. Galatasaray 10-15 senede kaç tane oyuncu satti? O yüzden de amacimiz kadro yapisini tutmak. Türkiye’de sunu bekliyoruz; kendimiz 6-7-8-9’a oyuncu alalim ama hiç Premier Lig görmemis oyuncuyu 25-35’e satalim. Orada mantikli seylerimizin olmasi lazim" diye konustu.



"Kim giderse gayet güzel alternatifleri var"

Takimdaki futbolcu için somut teklifler aldiklarini ifade eden Timur, "Somut teklifler var. Nelsson’a da var, Zaniolo’ya da var, Sacha Boey’e de var, Cicaldau’ya da var, Morutan’a da var. Yerli oyuncularimizdan Kerem’e, Yunus’a, Baris’a, Taylan’a, Emre’ye, Emin Bayram’a, Berkan’a var. Çok sükür iyi bir kadromuz var. Yerli futbolcularimiza, Avrupa’daki güzel liglerden de teklifler var. Çok ciddi bir listemiz var. Suudi Arabistan durumu olmasaydi müthis bir hazirligimiz var. Simdi de o müthis hazirligimizdan dolayi, sürekli de gelistirdigimizden dolayi, scout ekimizi, 3’e katladik, yurt disi seyler olusturduk. Sürekli sene içinde yurt disinda görüsmelere gittim. Oradan oyuncular hazirladik. Kim giderse gayet güzel alternatifleri var" seklinde konustu.

Erden Timur, Eintracht Frankfurt’ta oynayan Japon futbolcu Daichi Kamada’nin hiç gündemde olmadigini da açikladi.



"Sebastian Szymanski ile ilgilendik"

Dinamo Moskova’da oynayan Polonyali futbolcu Sebastian Szymanski ile de ilgilendiklerini söyleyen Erden Timur, "Belli maas skalasi var. Degerli bir oyuncu, iyi bir bonservis ödenebilir bir oyuncu. Maas konusunda bizim belli rakamlarin üzerine çikmamiz gerekiyor. Szymanski, iyi bir oyuncu kesinlikle" açiklamasinda bulundu.

"Rashica Galatasaray’da oynamak istiyor, biz de onu istiyoruz"

Timur, geçen sezon kiralik oynayan Kosovali futbolcu Milot Rashica’nin durumu hakkinda da konusarak, "Galatasaray’da çok oynamak istiyor. Biz de zaten Rashica’yi çok istiyoruz. Oyuncu belli bir yasta oldugu zaman o rakami düsürmeniz lazim. Biz de onu bekliyoruz. Zaman geçtikçe insanlarin eli daralir, pazarlik sansin yükselir. Rashica’da da öyle. Su an Rashica’da ödeyebilecegimiz rakam farkli, 1 ay sonra farkli" degerlendirmesinde bulundu.

Erden Timur, Al-Nassr’da forma giyen Anderson Talisca’nin da yüksek maas alan bir oyuncu oldugunu belirterek, "O maaslari bizim karsilamamiz mümkün degil. Maasi düsük olacaksa Talisca’yi tabii isteriz ama maaslar çok yüksek" dedi.



"Nicolo Zaniolo’nun burada kalmasini istiyoruz"

Italyan futbolcu Nicolo Zaniolo’nun büyük bir yildiz ve yetenek oldugunu vurgulayan Timur, "Italya’dan da çikisi, ’Italya’nin Messi’si’ diye. Çok da talibi var. Biz de bu sene Sampiyonlar Ligi’ndeyiz. Büyük rakamlar olmazsa satmayacagiz. Bir de bazen oyuncular da iyice kafasina takiyor ve gitmek istiyor. O da baska bir sey. Zaniolo burada mutlu. Hayalindeki kulüpler gelir, kafasini karistirir, nasil biz bir oyuncuyu ikna edip sadece Galatasaray’a gidecegim dedirtip, bonservisini düsürüyoruz, baskasi da yapar. Bu normal, futbolun içinde var. Öyle bir sey olmazsa kalmasini istiyoruz" seklinde konustu.

Sakatligi bulunan Uruguayli futbolcu Lucas Torreira’nin tedavi için kamptan ayrildigini açiklayan Erden Timur, "Torreira bugün kulüp doktorlarimizin denetiminde, izniyle kamptan ayrildi. Sergio Oliveira’nin tedavi oldugu yerde tedavisi yapilacak. Giderken, yarim saat bas basa görüstük. Torreira’nin ne kadar adanmis bir insan oldugunu hepimiz biliyoruz. Sergio Oliveira’da da çok hizli bir iyilesme sürecini yasatmisti ayni ekip. Insallah ilk maça yetistirmek amacimiz" diye konustu.

Son olarak Dinamo Moskova’da oynayan Rus futbolcu Arsen Zakharyan için ise Timur, "Zakharyan ailesinin farkli bir hassasiyeti var. Dolayisiyla o mümkün olabilecek bir sey degil. Gündemimize almadik bile. Bazi hassasiyetler asamayacagiz seyler. O yüzden onu asamayiz" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA