Bagcilarli Engelli Milli Atletler Para Atletizm Dünya Sampiyonasi'nda Türkiye'yi Temsil Edecekler

Bagcilarli milli atletler, 8-17 Temmuz tarihleri arasinda Paris’te düzenlenecek olan Para Atletizm Dünya Sampiyonasi’nda ter akitacaklar.

Katildiklari yarislarda ülkemizi ve Bagcilar’i en iyi sekilde temsil eden ve kazandiklari madalyalarla gurur yasatan Bagcilarli milli atletler, bu kez 8-17 Temmuz tarihleri arasinda Paris’te düzenlenecek olan Para Atletizm Dünya Sampiyonasi’nda ter akitacaklar. Türkiye’yi daha önce Rio ve Tokyo Paralimpik oyunlarinda basariyla temsil eden milli atletlerle büyük gurur yasadiklarini ifade eden Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, “Engelli atletlerimiz Paris’teki Para Atletizm Dünya Sampiyonasi’na da antrenörleri refakatinde en iyi sekilde hazirlandilar” dedi.

Atletlerin basarilarinin temelinde çaliskanliklari, inançlari ve azimleri bulundugunu ifade eden Özdemir, “Bagcilar Belediyesi olarak her zaman onlarin yaninda olmaya devam ediyoruz. Onlar için her türlü imkani sunmaya gayret ediyoruz. Atletlerimiz, gençlere de rol model oluyorlar. Insallah, bu yarislardan da yüzlerinin akiyla çikacaklar ve ülkemize madalyalarla dönecekler. Dualarimiz her zaman oldugu gibi bu yarislarda da onlarla olacak” diye konustu.

Milli atletler Hamide Dogangün, Zübeyde Süpürgeci, Zeynep Acet ve Hamza Dogan’in yarisma programi söyle:

"800 metre yarisi: Hamide Dogangün 11 Temmuz’da yari finalde saat 11.26’da, finalde ise saat 21.15’te kosacak.

Gülle atma finali: Hamza Dogan 14 Temmuz’daki finalde saat 09.08’de yarisacak.

100 metre yarisi (Yari Final): Hamide Dogangün saat 11.25, Zeynep Acet saat 11.25, Zübeyde Süpürgeci ise saat 11.41’de piste çikacak.

Final yarisi: Hamide Dogangün saat 20.59’da, Zeynep Acet saat 20.59’da ve Zübeyde Süpürgeci saat 21.19’da yarisacak.

400 metre kosusu: 15 Temmuz’daki yari finalde Hamide Dogangün saat 11.18’de, Zeynep Acet saat 11.18’de ve Zübeyde Süpürgeci saat 11.34’de yarisacak.

Final yarisi: Hamide Dogangün saat 19.24’da, Zeynep Acet saat 19.24’te, Zübeyde Süpürgeci saat 19.32’de yarisacak."

Kaynak: İHA