Altinkemer Antalya'nin Oldu

662’inci Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde Baspehlivan Antalya Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü güresçisi Yusuf Can Zeybek oldu. Antalya Büyüksehir Belediyesi güresçileri Ismail Balaban ve Yusuf Can Zeybek’in karsi karsiya geldigi final müsabakasini zorlu mücadele sonrasinda Yusuf Can Zeybek kazandi. Ilk kez altin kemerin sahibi olan Yusuf Can Zeybek büyük sevinç yasadigi güres sonrasinda takim arkadasi Ismail Balaban’in elini öptü. Yusuf Can Zeybek desteklerinden dolayi Baskan Böcek’e tesekkür etti. Baskan Muhittin Böcek de iki güresçisini bu güzel müsabakadan dolayi tebrik ederek, basarilarindan dolayi kutladi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü güresçileri 662’nci Tarihi Kirkpinar Yagli Pehlivan Güresleri’nde firtina gibi esti. 13 baspehlivan olmak üzere toplamda 64 sporcusu ile Sarayiçi Er Meydani’nda kol baglayan Antalya Büyüksehir Belediyesi güreslerinden Ismail Balaban ve Yusuf Can Zeybek adini finale yazdirdi. Baspehlivan Ismail Balaban çeyrek finalde Özkan Yilmaz’i yari finalde ise Hüseyin Gümüsalani maglup ederek finale çikma basarisi gösterdi. Antalya Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü’nün bir baska baspehlivani Yusuf Can Zeybek ise çeyrek finalde Fatih Atli, yari finalde ise Mehmet Yesil Yesil’i yenerek finale çikma basarisi gösterdi. Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek de pehlivanlarini yalniz birakmayarak er meydaninda güresleri izledi.

662. Kirkpinar Yagli Pehlivan Güresleri’nde Türkiye baspehlivani olabilmek için Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin iki baspehlivani Ismail Balaban ve Yusuf Can Zeybek, Sarayiçi Er Meydani’nda kol bagladi. Baspehlivanlik güresleri öncesinde Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan, Kirkpinar agasi Seyfettin Selim, Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu Baskani Ibrahim Türkis, Ismail Balaban ve Yusuf Can Zeybek ile birlikte basin mensuplarina poz verdi.

Kemer’i annesin armagan etti

Baskan Muhittin Böcek, dinlenme çadirinda iki pehlivanini tebrik ederek, basarilar diledi. Yusuf Can Zeybek ve Ismail Balaban baspehlivan olabilmek için kiyasiya mücadele etti. Puanlama giden güresler sonrasinda Yusuf Can Zeybek, rakibi Ismail Balaban’i yenerek Türkiye Cumhuriyeti Baspehlivani oldu. Yusuf Can Zeybek, karsilasma sonrasinda büyük sevinç yasadi. Ilk duygularini paylasan Yusuf Can Zeybek, “Babama, anneme çok tesekkür ederim. Bizleri her zaman destekleyen, yanimizda olan Muhittin Böcek Baskanimiza çok tesekkür ederim. Bu kemeri anneme armagan ediyorum. Bizlerin üzerinde emegi geçen tüm hocalarima minnettarim” dedi.



Altinkemer yine Antalya’da

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, iki güresçiye de izlettikleri bu güzel mücadeleden dolayi kutlayarak, “Final de iki Büyüksehir Belediyesi pehlivanimizin güresmesi bizleri çok mutlu etti, gururlandirdi. Ata sporu gürese verdigimiz degerin ve önemin meyvelerini aliyoruz. Yusuf Can Zeybek’i baspehlivanligi kazanmasindan dolayi tebrik ediyorum. Kemer yine Antalya’miza Büyüksehir’imize geldi. Hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA