5. Büyükçekmece Körfezi Açik Deniz Yüzme Yarisi Yogun Ilgi Gördü

Büyükçekmece’de 150 sporcunun katildigi 5. Büyükçekmece Körfezi Açik Deniz Yüzme Yarisi büyük bir coskuyla gerçeklesti. 2 bin 500 metre ve 5 bin metre olmak üzere iki parkurda yarisan sporcular kiyasiya mücadele etti.

Bogaziçi Olimpik Yüzme Kulübü ve Büyükçekmece Belediyesi is birliginde bu yil 5. kez düzenlenen Büyükçekmece Körfezi Açik Deniz Yüzme Yarismasi sporcular tarafindan yogun ilgi gördü. Sporcular, teknelerle birlikte Mimar Sinan sahiline tasinirken, burada kendilerini suya birakti. Baslama anonsu ile birlikte yaris start alirken, sporcular bitis noktasi olan Büyükçekmece Albatros Sahili’ne kadar kulaç atti. 150 sporcunun katildigi etkinlikte uluslararasi sporcularin da katildigi 5 bin metrelik parkurda ise kiyasiya rekabet yasandi. Yarismayi büyük farkla Naim Basri kazandi. Yarisma sonunda sporculara madalya verildi.



“Ömür boyu saglik için yasam boyu spor sloganiyla hareket ediyoruz”

Bogaziçi Olimpik Yüzme Kulübü Baskani Ahmet Selami Vanli, “Büyükçekmece Körfezi açik deniz yüzme yarismamizin 5’incisini gerçeklestiriyoruz. Insallah kazasiz belasiz tamamlayacagiz. Bogaziçi Olimpik Yüzme Kulübü olarak icra ettigimiz dört yarismadan biridir. 5 bin metre mesafede olan yarismaya 25 kadin 125 erkek olmak üzere 150 sporcu katildi.

Yarismada 50 kisi 5 bin metre yüzerken, 100 kisi de 2 bin 500 metre yüzecek. Bu yarismalari yapmaktaki amacimiz ülkemizi açik deniz yüzme alaninda ön siralara tasimaktir. Ömür boyu saglik için yasam boyu spor sloganiyla hareket ediyoruz. Herkesi spor yapmaya davet ediyorum” dedi.



“Hava güzel, sartlar güzel, bizlerde sporcular olarak haziriz”

Yarismaya 150 sporcunun katildigini belirten Bogaziçi Olimpik Yüzme Kulübü Üyesi Irfan Hattatoglu, “Büyükçekmece Körfezi Açik Deniz Yüzme Yarismasi’nin 5’incisi düzenleniyor bu sene. Deniz çok güzel, sahil çok güzel. Büyükçekmece Belediyesi’nin destekleriyle güzel bir organizasyon olacak. 2 bin 500 ve 5 bin metre yüzme parkurlari var. Yaklasik 150 sporcu katiliyor. Hava güzel, sartlar güzel, bizler de sporcular olarak haziriz. Ümit ederim ki güzel bir yarisma olur. Herkese basarilar diliyorum” dedi.



“75 yasindayim, bu yarismanin en yasli sporcusu olabilirim”

Yüzme yarismasina katilan 75 yasindaki Mahmut Albay Balaban, “75 yasindayim, bu yarismanin en yasli sporcusu olabilirim. 2 bin 500 metre yüzdüm, iki sene önce de yüzmüstüm. Çok fena dalga vardi, akinti bizi bayagi atti. Ben Çanakkale’yi ve Istanbul Bogazi’ni 7 defa geçtim, kupalarin var. Ilk defa böyle zorlandim” seklinde konustu.



“Asiri rüzgar ve dalga vardi”

Engelli yarismaci Önder Coskun Arslan, “Zorlu bir parkurdu, asiri rüzgar ve dalga vardi ama keyifli bir yarismaydi. Bir buçuk senedir açik su yüzme yarismalarina katiliyorum, en zorlandigim yarisma burasi oldu" dedi.

5 bin metre mesafe parkurunda rakiplerine büyük fark atarak birinci olan Suriye Uyruklu Naim Basri, “Allah sükür güzel geçti ama yaris çok zordu. Hava çok kötüydü” dedi.

Kaynak: İHA