Arda Güler'i Yetistiren Antrenörü Erel Açiklamasi 'Biz Degil, O Bizi Buldu'

Gençlerbirligi Futbol Okulu’nda henüz 12 yasindayken yetenekleri ile dikkati çeken genç yildiz futbolcu Arda Güler’in Ispanyol ekibi Real Madrid’e transfer olmasiyla altyapidaki antrenörü, oyuncularinin basarilari ile gurur duyuyor.

Ispanya La Liga ekiplerinden Real Madrid’e, Fenerbahçe’den 6 yillik sözlesme ile transfer olan genç yildiz futbolcu Arda Güler’in lisansli futbolculuk hayatina basladigi Gençlerbirligi’ndeki antrenörü Ismail Erel oyuncusu ile gurur duyuyor. Güler’in futbol yetenegi, henüz 12 yasindayken ortaokulda beden egitimi ögretmeni Mahmut Safak tarafindan kesfedildi. Ögretmeni Safak’in tavsiyesi üzerine Gençlerbirligi altyapisinda çesitli yas gruplarinda müsabakalara çikan Güler, Gençlerbirligi - Osmanlispor karsilasmasini takip etmeye gelen Fenerbahçe scout ekibinin raporlamasi üzerine Istanbul ekibine henüz 15 yasindayken transfer oldu.

“Biz degil, o bizi buldu”

Arda Güler’in küçük yasinda tam saha müsabakalarinda yeteneklerini gösterdigini belirten Gençlerbirligi Altyapi Antrenörü Ismail Erel, “Arda’nin Gençlerbirligi’ne gelisi, biz degil, o bizi buldu. Samiye Naim Egitim Vakfi Ortaokulu beden egitimi hocasi Mahmut Safak, bize yönlendirdi. Ailesinden de izin alarak, Ankara’nin en iyi yetistirici kulübü olan Gençlerbirligi’nde yetisebilecegi düsünerek bize geldi. Arda, U11’deyken, sahanin yarisi kullanilarak müsabaka düzenleniyordu. Orada yetenegi ile kendini göstermisti. Daha sonraki süreçte tam sahaya geçtiginde, problem çözme yetenegi, oyun zekasi, liderlik vasfi gibi özellikleri ortaya çikti. Antrenmanlarinin hepsinde, büyüleyici bir teknigi vardi. Antrenmanlarini zevkle izliyorduk. Ayni zamanda da bir taraftar kitlesi de olusmustu” diye konustu.



“Tesadüfen Arda’yi raporlamislar”

U13 yerel ligde oynarken Güler’in ön plana çiktigini aktaran Erel, “U14 Akademi Ligi’ndeyken iç sahada Osmanlispor ile karsilasmamiz vardi. Bu müsabaka, Fenerbahçe’nin scout ekibi tarafindan takip ediliyordu. Osmanlispor’un bir oyuncusunu izlemeye gelmisler fakat tesadüfen Arda’yi raporlamislar” ifadelerini kullandi.

“Gençlerbirligi bir markadir”

Gençlerbirligi altyapisindan çikan futbolcularin Süper Lig’de ve Avrupa’daki liglerde kendini gösterdigini dile getiren Erel, “Su anda Gençlerbirligi bir markadir. Türkiye’nin yetistirici kulüplerindendir. Su anda da Arda gibi yetismekte olan nice oyuncularimiz bulunmaktadir” dedi.

Kaynak: İHA