Mersin Büyküsehir Belediyesinden Basarili Sporcu Ve Antrenörlere 2 Milyon 616 Bin Lira Ödül

İçel Büyüksehir Belediyesi, basarili sporcu ve antrenörleri ödüllendirmeye devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi, bu yil 164 basarili sporcu ve 108 antrenöre 2 milyon 616 bin 840 lira ödül verdi.

Ödül törenine İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ökkes Demir, İçel Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Mithat Ertas, Büyüksehir Belediyesi bürokratlari, Kir Çiçekleri, birçok bransta Türkiye, Avrupa ve dünya sampiyonlarinda ödül alan basarili sporcular, antrenörler ve aileleri katildi.

Törende Türkiye’yi Avrupa’da ve dünya genelinde çesitli branslarda temsil ederek gurur verici basarilara imza atan 164 basarili sporcu ve 108 antrenöre toplam 2 milyon 616 bin 840 lira ödül verildi.



“İçel ve Türkiye sporuna destek vermeye gayret ediyoruz”

Törendeki konusmasina, “Marifet iltifata tabidir” diyerek baslayan Baskan Seçer, salonda bulunan sporculari, antrenörlerini ve ailelerini elde edilen basarilardan dolayi tebrik etti. 2019 yilinda göreve basladiginda spor biriminin müdürlükten ibaret oldugunu söyleyen Seçer, "Spor önemliyse, sporu önemsiyorsak, sporcu bir baskan varsa sporla ilgili çalismalari yapacak birime ihtiyaç var dedik. Onun için de daire baskanligini kurduk. 2019 yilindan sonra da İçel Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi olarak İçel ve Türkiye sporuna destek vermeye gayret ediyoruz” dedi.

Sporun baris, birlik, beraberlik ve insanlarin bir arada olmasi demek oldugunu söyleyen Seçer, takim ruhu, yardimlasma, centilmenlik, emek, basari ve onun sagladigi mutluluk gibi çok genis kavramlarin da sporu tanimlarken kullanilabilecegini kaydetti.

Seçer, “Sporcular dili, dini, irki, mezhebi, mesrebi ayrimi olmadan, farkli ülkelerden ya da ulusal bazdaki yapilan etkinliklerde, müsabakalarda bu ruhla müsabakaya çikiyorlar. Kimsenin siyasi görüsü, mezhebi, dini inanci bizi ilgilendirmiyor. Burada her birimiz sporsever olarak bulunuyoruz. Iste sporun böyle kutsal, birlestirici özellikleri var. Onun için ‘spor’ diyoruz ve hem ulusal hem uluslararasi çok degerli, iyi organize edilmis etkinliklerde yapmak istiyoruz, yapiyoruz da” diye konustu.

Büyüksehir Belediyesi olarak 2023 yili içerisinde yapilacak olan spor organizasyonlari hakkinda bilgi veren Seçer, geçtigimiz günlerde yapilan 2. Kilikya Ultra Maratonu’nun yani sira Geleneksel Findikpinari Futbol Turnuvasi’nin 7 Temmuz-30 Agustos tarihleri arasinda, U11- U12 Futbol Senlikler Ligi’nin 8-26 Temmuz’da, pandemi nedeni ile ara verilen Tour of İçel Bisiklet Turu’nun 14-17 Eylül tarihlerinde, ProBeach Plaj Voleybolu Turnuvasi’nin 6-8 Ekim’de, 2. Tarsus Kleopatra Bisiklet Festivali’ni 13-15 Ekim’de, 15.’si yapilacak olan Tarsus Yari Maratonu’nun 22 Ekim’de, Uluslararasi İçel Maratonu’nun 10 Aralik’ta gerçeklestirilecegini söyledi.

Uluslararasi Briç Festivali’nin de her yil oldugu gibi genis katilim ile düzenlenecegini ifade eden Seçer, bu etkinliklerin yani sira küçük çapli organizasyonlarin da hayata geçirilecegini söyledi.

Cumhuriyetin kurulusunun 100. yili oldugunu hatirlatan ve bu durumu çok önemsediklerini dile getiren Seçer, “Türk milleti olarak 100 yil boyunca cumhuriyetimizi yaptiklarimizla taçlandirma gayreti içerisinde olduk. Ilelebet cumhuriyeti yasatacagiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ve mücadele arkadaslarinin kurup bizlere emanet ettigi cumhuriyeti ilelebet yasatacagiz. Bu çerçevede ‘Yüzde 100 Cumhuriyet’ adi altinda spor etkinliklerimiz de olacak. Her ilçede ve farkli kategorilerde etkinlikler yapacagiz. Sadece ilçelerin merkezlerine degil, kirsal mahallelerine kadar giderek oradaki çocuklarimiza da spor aktiviteleri yaptirmak için arkadaslarimiz çok güzel ve degisik etkinlikler planladilar” ifadelerini kullandi.

"İçel su sporlari bransinda daha etkili olmasi gerekir"

Futbol, basketbol, voleybol, tenis, jimnastik, okçuluk ve masa tenisi branslarinda gerçeklesen spor okullarinin devam edecegini de aktaran Seçer, kisa süre içerisinde de Babil Su Sporlari Merkezi’nin hizmete baslayacagini duyurdu. İçel’in su sporlari bransinda daha etkili olmasi gerektigine dikkat çeken Seçer, “Orada kano, kürek gibi deniz su sporlari ile ilgili etkinlikler yapilabilecek, can kurtaran kurslari dahi verecegiz. Kentimiz deniz kenti, ancak bu konuda geri oldugumuzu maalesef üzülerek ifade etmek istiyorum. Su sporlari ile ilgili branslarda çok daha fazla iddia ortaya koymamiz gereken bir kentiz. Ama tesis yoklugundan, biraz da toplumsal bilinçten kaynakli burada geri noktalarda oldugumuzu söyleyebilirim” diye konustu.

İçel’in uygun olan her caddesini bisiklet yollari ile donatmak istediklerini de sözlerine ekleyen Seçer, sözlerine söyle devam etti: "Ölçüleri uygun olan her yerde bisiklet yolunu yapiyoruz ve bisiklet sürücüsünün güvenligi için de o delinatörleri koyuyoruz. Diyorlar ki ‘Baskanim zaten bisiklet yollarini pek kullanan yok, dolayisiyla bunlari bosa yapiyorsunuz’. Benim bu görüse katilmam mümkün degil. Bu bilinç topluma yerlesecek. İçel gibi yaz memleketinde, zemheri sogugunun olmadigi, Akdeniz ikliminin hüküm sürdügü bir yerde, bisiklet hem ulasim araci hem bir spor aktivitesi olarak çok rahat yapilabilecek bir spordur. Bunun için de israrla, yol çalismalarinda bisiklet yolu yaptigimiz gibi yaklasik 18 kilometrelik sahilde yaptigimiz bir ucu Mezitli bir ucu Akdeniz ilçesi tren Istasyonu olan sahil bisiklet yollari gibi spesifik bisiklet yollarinin da yapimini sürdürecegiz.”

Bu yil geçen seneye göre iki kat daha fazla ödül dagitimi yapilacagini belirten Seçer, "164 sporcu ve 108 antrenörümüze 2023 yilinin basarili sporcu ve antrenör ödüllerini verecegiz. Toplamda 13 bransta 272 kisi bizden ödül alacaklar. 164 sporcumuza 2 milyon 165 bin, antrenörlerimize de 455 bin TL olmak üzere 2 milyon 619 bin TL ödül dagitacagiz. Geçen sene 94 sporcu ve 65 antrenöre 1 milyon 148 bin TL’lik ödül dagitimi olmustu. Bu yil iki katindan biraz daha fazla bir oraninda artirim yaparak bu ödülleri basarili sporcularimiza dagitma imkanimiz olacak” dedi.

Kaynak: İHA