Bitlis'te Yaz Spor Okullarinin Açilisi Yapildi

Bitlis Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan organize edilen ve binlerce ögrencinin faydalanacagi yaz spor okullari için açilis programi düzenlendi.

8 Agustos Sehir Stadyumunda gerçeklestiren açilis töreni saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Bitlis Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde açilan yaz spor okullarinda çesitli branslarda egitim alacak çocuklardan yetenekli olanlar altyapiya kazandirilacak. Açilis programinda bir konusma yapan Bitlis Gençlik ve Spor Il Müdürü Bilal Elkatmis, il genelinde açilan yaz spor okullarindaki 18 branstan binlerce ögrencinin faydalanacagini söyledi.

Elkatmis, “Yetenekli ve kabiliyetli gençlerimizi Türk sporuna kazandirmak, güçlü bir alt yap olusturmak maksadiyla her yil okullarin yaz tatiline girmesiyle baslayan Gençlik ve Spor Bakanligi spor okullari ve engelsiz spor okullariyla çocuklarimizin ve gençlerimizin serbest zamanlarini en iyi sekilde degerlendirmelerini saglayarak onlari zararli aliskanliklardan korumak, ruhen ve bedenen saglikli bir nesil olusturmak maksadiyla her yil vurgulanan spor okullarinin açilisini gerçeklestirdik. Biz istiyoruz ki okullarin tatil oldugu bu dönemde ne kadar çocugumuz ve gencimiz varsa, bu çocuklarimizin ve gençlerimizin hepsi gelsinler spor merkezlerinde sportif aktivitelere katilsinlar, hem kendi zihinsel gelisimlerini tamamlasinlar hem de orada güzel arkadasliklar olustururlar ve yeni egitim ögretim dönemine saglik ve huzur dolu bir sekilde ulasmalarini saglamaktir. Müdürlügümüzde görevli il ve ilçelerimizde bulunan tecrübeli antrenörlerimiz nezaretinde yapilan çalismalarla il ve ilçe müdürlüklerimiz bünyesinde antrenörlerimiz nezaretinde atletizm, badminton, basketbol, bocce, boks, jimnastik, futbol, güres, hentbol, judo, karate, masa tenisi, okçuluk, atletizm, kicboks, satranç, tekvando, tenis, voleybol, branslarinda spor okullarinda egitimlerimizi sürdürecegiz” dedi.

Düzenlenen program güresçi ve tekvandocularin gösterilerinin ardindan toplu fotograf çekiminin ardindan sona erdi.

Kaynak: İHA