Yamaç Parasütü Dünya Sampiyonasi, Hasan Dagi'nda Basladi

Yamaç Parasütü Dünya Sampiyonasi, 35 ülkeden 130 sporcunun katilimiyla Aksaray Hasan Dagi’nda basladi. Rengarenk görüntülere sahne olan sampiyona 5 Agustos’a kadar sürecek.

35 ülkeden 130 sporcunun katildigi Yamaç Parasütü Dünya Sampiyonasi, Aksaray Hasan Dagi’nda basladi.

Dünyanin en büyük yamaç parasütü organizasyonundan biri olan Yamaç Parasütü Dünya Sampiyonasi, açilisi protokol üyelerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Açilis konusmalarinin ardindan 130 sporcu bir bir parkurdan atlayarak havalandi.

Sampiyonayla ilgili bilgiler veren Türkiye Hava Sporlari Federasyonu Baskani Abdullah Kahraman, “Bugün burada 2023 yili dünya yamaç parasütü sampiyonasinin resmi açilisini yapiyoruz. Dünyanin 35 ülkesinden 130 sporcumuz katildi.

1 hafta boyunca Aksaray’da Hasan Dagi’nda Yamaç Parasütü Dünya Sampiyonasi’ni icra edecegiz. 35 ülkeden geliyorlar. Türkiye Milli Takimi da 10 kisi ile katiliyor yarismaya. Dünya sampiyonasi, dünyada 4 ülkede yapiliyor. Türkiye’de ise sadece burada, Aksaray’da yapiliyor. Biz 3. ayagini yapiyoruz. Sonrasinda süper finalle seneyi bitirmis oluyoruz” diye konustu.

Milli sporcu Umut Aslan, "Ben Ankara’dan geliyorum. Makine mühendisiyim. Milli takimi temsilen buradayiz. Dünyanin yaklasik 30-35 ülkesinden sporcularimiz burada. Onlarla yarisacagiz. Iyi bir derece elde etmek istiyoruz. Deneyecegiz sansimizi” dedi.

Milli sporcu Dora Köksal ise, “Yamaç parasütü sporcusuyum. Aksaray’a dünya kupasina katilmak için geldim. Umarim 1 hafta boyunca güzel bir havada güvenli, eglenceli uçuslar yapariz. Hedefimiz Türkiye ev sahipliginde oldugu için elimizden gelenin en iyisini yapmak. Umarim buradaki yerel tecrübemiz faydali olur. Ülke ve bireysel olarak umarim kürsü yapabiliriz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA