U17 Dünya Güres Sampiyonasi'nin Tanitim Toplantisi Gerçeklesti

Istanbul Basaksehir Spor Kompleksi’nde 31 Temmuz-6 Agustos 2023 tarihleri arasinda düzenlenecek olan U17 Dünya Güres Sampiyonasi’nin tanitim toplantisi bugün Pullman Otel’de yapilan etkinlikle gerçeklesti.

Istanbul Basaksehir Spor Kompleksi’nde 31 Temmuz - 6 Agustos 2023 tarihleri arasinda gerçeklesecek olan U17 Dünya Sampiyonasi’nin basin toplantisi yapildi. Bahçelievler bulunan Pullman Otel’deki tanitim toplantisina Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu, Dünya Güres Birligi (UWW) Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Önder Yaksi, Dünya Güres Birligi (UWW) Teknik Delegesi Peter Basca ve Dünya Güres Birligi (UWW) Hakem Delegesi Mohamed Kamel Bouaziz’in katilimi ile yapildi.

"Bu yas kategorisi bizim ve güres için önemli"

Basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu, "Bildiginiz gibi, U17 Yildizlar Dünya Sampiyonasi, Cumhuriyetin 100. yilinda güresin baskenti Istanbul’da yapiliyor. Biz geçen yil bu sampiyona için müracaat ettigimizde, baska ülkeler de vardi. Biz, Dünya Güres Birligi Baskani Nenad Lalovic’e 100 yilin güresimiz için çok önemli oldugunu ve 100. yilimizi bir sampiyona ile kutlamak istemedigimizi söyledik. O da bize ’Bunu yönetimle konusacagim. Türk güresi, dünya güresi için çok önemli’ dedi.

Ben huzurlarinizda Dünya Güres Birligi Baskani Nenad Lalovic’e, yönetim kurulu üyelerine tesekkürlerimi sunuyorum. Sampiyonayi da aldik. Bize gelen rakamlarda 600’ün üzerinde rekor sayida sporcunun ve 60 ülkeden takim oldugu, gerçekten son dönemde en fazla katilim olan U17 Dünya Sampiyonasi etkinligi olacagini gösteriyor. Bu yas kategorisi bizim ve güres için önemli. Burada madalya alacaklar, diger rakiplerine göre daha ön plana çikacaklar. Türk güresi olarak, biz de bir taraftan gelecegimizi insa etmeye çalisiyoruz. Türk güresinde yeni Taha Akgül’ler, yeni Riza Kayaalp’ler, yeni Feyzullah Aktürk’ler, Burhan Akbudak’lar adini sayamadigim yeni sampiyonlar çiksin. Ama onlarin olmasi için yollar buradan geçiyor. Bizler burada yildizlarimizin, genç kardeslerimizi görmek istiyoruz. Onlar da kendilerini görsünler. Bizler Türk güresinin gelecegini teminat altina almak istiyoruz. Dolasiyla iyi hazirlanilmis bir sampiyona göreceksiniz. Umuyorum 60 ülkeden gelen misafirlerimiz, bundan önceki sampiyonalarda oldugu gibi tesekkür edecekler. Bizler Türkiye olarak onlari agirlamaktan, misafir etmekten mutluluk ve gurur duyuyoruz. Her sey sampiyon olmak degil. Biz misyonumuz baris ve dostluktan geçiyor. Bizler bu kavramlari gelistirmeye çalisiyoruz. Grekoromen sikletlerimizle basliyoruz. Pazar gününe kadar devam edecegiz. Önce grekoromen kadinlar ve serbest erkekler olarak devam edecegiz. Tüm güresseverleri, tüm güres ailemizi ve camiamizi Basaksehir Spor Kompleksine bekliyoruz" dedi.



"Türk güresinin 100. yilini kutlayacagiz"

Bu turnuvaya 600’e yakin sporcunun katildigini ifade eden Eroglu, "Bu antrenör ve idarecilerle birlikte binin üzerine çikiyor. Ayin 4’ü cuma aksami bu otelde Türk güresinin 100. yilini kutlayacagiz. Bu kutlamada Avrupa, olimpiyat sampiyonlari, eski federasyon baskanlarimiz, eski sampiyonlarimiz, Türk güresine emek veren eski hocalarimiz, kulüp yöneticilerimiz ve camiamiz beraber olacagiz. Bu mutlu günü birlikte paylasacagiz. Mutluluk paylasinca çogalir, biz de Cumhuriyetin 100. yilinda hep beraber kutlayacagiz. O gün sampiyonlar gelecek. Riza, Taha su an Dünya Sampiyonasi için kamptalar. Ama cuma günü burada olacaklar. Biz onlarin yorulmasini istemiyoruz, su an Dünya Sampiyonasi kampindalar. Kamplarimizi bölmek istemedik ama cuma günü bütün sampiyonlarimiz burada olacaklar. Sloganimiz belli; ’gençlik bizim gelecegimiz.’ 2024 Olimpiyat oyunlari seneye fakat bizim hedefimiz, bu yastaki çocuklarimizi 2028, 2032 Olimpiyatlari’nda Türk güresini temsil edecek. Dünyada marka degeri olan, büyük sampiyonluklar kazanacak sporcularimizin önünü açmak. Her zaman söylüyoruz, organizasyon demek firsat, seyirci, madalya demek. Kendi evimizde onlarca ülkeyi misafir etmek demek. Ülkenin tanitimina, sporun gelisime katki demek. Biz bunlarin farkindayiz. Bu yastaki gençlerimiz Dünya veya Avrupa sampiyonu olarak basladilar mi, ondan sonra devam ediyorlar. Onlarin ihtiyaci olan morali ve destegi onlara bu yasta vermemiz lazim. Bu sampiyonada onun için önemli. Onun için aldik zaten. Dedigim gibi bu yas kategorisi gelecekte Türkiye güresinin yüzü olacaklar. Ben hepsine simdiden basarilar diliyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA