Büyüksehir Yaz Spor Okullari'nda Egitim 13 Bransta Sürüyor

Adana Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen yaz spor okullarina ilgi her geçen gün artiyor. Futboldan basketbola, yüzmeden cimnastige kadar 13 farkli bransta, 10 ilçede düzenlenen yaz spor okullari gençlere saglikli ve bilinçli spor yapma olanagi sagliyor.

Yaz Spor Okullari’nda; futbol, basketbol, voleybol, yüzme, tekvando, güres, masa tenisi, atletizm, cimnastik, tenis, satranç, kano ve kürek gibi 13 farkli bransta, alaninda uzman 90 antrenör ile yaklasik 30 bin çocuga yaz sonuna kadar ücretsiz spor egitimi verilmesi planlaniyor. Adana Büyüksehir Belediyesi, 26 açik yari olimpik yüzme havuzu, 14 portatif yüzme havuzu olmak üzere toplam 40 yüzme havuzunda, yaz sonuna kadar 10 bin çocuga yüzme egitimi vermeyi hedefliyor.

Adana Büyüksehir Belediyesi Spor Park ve Sariçam Spor Salonu’nda düzenlenen cimnastik kurslarinda 382 çocuk temel cimnastik egitimi aliyor. Minikler böylece, özellikle kendi yas gruplarinda bedensel ve zihinsel gelisimleri için önem tasiyan cimnastigi ögreniyor, esneklik kazaniyor.

Egitime gelen çocuklara branslarina göre sporcu kimlik karti, forma, sort, tozluk, mayo, yüzücü sortu, bone ve çantalari ücretsiz veriliyor. Yaz Spor Okullari’nda basarili olan çocuklar Adana Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü çatisi altinda egitimlerine devam ederek, lisanslandiriliyor.

Kaynak: İHA