Umut Kent Fenerbahçe Mahallesi Konteyner Kenti'nin Açilisi Yapildi

Fenerbahçe Spor Kulübü, 6 Subat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen yikici depremlerin ardindan afetzedelerin barinma sorunu çözümü için Kahramanmaras’ta baslattigi Konteyner Kenti’n açilisi yapildi.

Koç Toplulugu tarafindan kurulan 2 bin 300 konteyner ile Türkiye’nin en büyük konteyner kentlerinden biri olan Kahramanmaras Umut Kent Projesi içerisinde yer alan Fenerbahçe Mahallesi Konteyner kentinin (516 konteyner) açilisina Fenerbahçe Spor Kulübü Baskani Ali Koç, Genel Sekreter Burak Çaglan Kizilhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Simla Türker Bayazit, Selma Altay Rodopman, Bekir Irdem, Can Gebetas, Futbol A Takimi kaptanlarindan Mert Hakan Yandas, Fenerbahçe Kadin Voleybol Takimi kaptani Eda Erdem Dündar, Fenerbahçe Erkek Basketbol Takimi oyuncusu Tarik Biberovic, kulüp çalisanlari, Fenerbahçe Spor Okulu ögrenci ve antrenörlerinin yani sira çok sayida dernek üyesi ve gönüllü katildi.

Sari-lacivertlilerin, Kahramanmaras halkiyla kucaklastigi, çocuklara el uzattigi bu özel etkinlige Kahramanmaras Valisi Ömer Faruk Coskun, Kahramanmaras Belediye Baskani Hayrettin Güngör, Kahramanmaras Il Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Dulkadiroglu Belediye Baskani Necati Okay, Dulkadiroglu Kaymakami Dr. Fatih Çelikkaya, Umut Kent Kaymakami Taha Furkan Sönmezel ve AFAD Il Müdürü Tayfur Temur da katilim sagladi.

Sosyal alanlarin yani sira çocuklar için oyun parklarinin da yer aldigi kentte Baskan Koç, yöneticiler ve beraberindekiler vatandaslarla yakindan ilgilenerek, sohbet ettiler. Çok sayida gönüllü de organizasyon da yer alirken; sokak etkinlikleri, branding ve süslemeler, aktiviteler, sahne etkinlikleri yapildi ve konteyner kentteki evler tek tek gezilerek depremzede vatandaslara çesitli hediyeler takdim edildi.

Fenerbahçe Baskani Ali Koç, yöneticiler ve sporcular, depremzede çocuklarla maç yapti. Bu özel karsilasmanin baslama vurusunu Kahramanmaras Valisi Ömer Faruk Coskun yaparken, renkli görüntülere sahne olan maçin ardindan da toplu fotograf çektirildi.

Ali Koç: “Umutsuz insan ilerleyemez o yüzden bu kentin ismi Umut Kent”

Sahneye çikarak konusma yapan Baskan Koç, yasanan depremi unutulmamasi gerektigine dikkat çekerek, “Bugün Kahramanmaras Umut Kentli olmaktan dolayi hepimiz çok çok mutluyuz ve gururluyuz. Ayni zamanda da çok çok duyguluyuz. 6 Subat gecesi agir bir felaket yasadik. Millet ve devlet omuz omuza verdi ve bu sikintili günleri asmak için herkesin çorbada tuzu oldu. Biz de ‘Fenerbahçe Spor Kulübü olarak çorbada tuzumuz olmasi lazim’ dedik ve ilk günden itibaren stadimizin altinda Fenerbahçelisi, Besiktaslisi, Galatasaraylisi, Trabzonlusu herkes kendi stadinin çatisi altinda ugrasti. Tirlari doldurdu ve buralara yolladi. Önemlisi unutmamak ve unutturmamak. Bu felaketi geride birakmak çok uzun süreç alacak. Bizler Fenerbahçe Spor Kulübü olarak aramizda kongre üyelerimiz, taraftarlarimiz, derneklerimiz. Hem Türkiye Futbol Federasyonu hem de kendimiz bir kaynak olusturduk ve 1000 konteynerlik projeye imza attik. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Agir isi onlar yapti, bizim isimiz kaynagi olusturmakti. Ikinci projemizde insallah Allah’in izniyle çok yakin zamanda Türkiye Futbol Federasyonu tarafindan gerçeklestirilecek. Insallah onu da açmak yakin zamanda nasip olacak. Bu uzun yolculugunuzda size bir nebze umut olabildiysek, bir nebze sizi rahatlatabildiysek, sikintilarinizi unutmaniza bir nebze fayda saglayabilirsek bizler için ne ala. Umut insanoglunun yakitidir. Umutsuz insan ilerleyemez o yüzden bu kentin ismi Umut Kent. Insallah sizlere tünelin sonunda görebileceginiz bir umut vaat etmisizdir. Biz kaynak olusturuyoruz. Arkadaslar var güçleriyle çalisiyorlar. Sunu unutmayin ne kadar kaynaginiz olursa olsun, ne kadar hazir konteyneriniz olursa olsun, devlet olmazsa bunlar olmuyor. Sayin Valimize, Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimiza, Ilçe Kaymakamimiza ve Umut Kent Kaymakamina, Emniyet Müdürümüze sahsim ve arkadaslarim, konteyner kenti yapan herkes için çok çok tesekkür ediyoruz. Sizler olmasaydiniz bizim isimiz hiç de kolay olmayacakti. Sag olun, var olun. Insallah en kisa zamanda da sizler kalici evlerinize tasinabilirsiniz" diye konustu.

Kaynak: İHA