Özbekistan Heyetinden TFF'ye Ziyaret

Özbekistan Gençlik ve Spor Bakanligi, Özbekistan Maliye Bakanligi ve Özbekistan Futbol Federasyonu temsilcilerinden olusan heyet, Türkiye Futbol Federasyonu’na ziyarette bulundu.

Görüsmede Türkiye Futbol Federasyonu adina Baskan Vekili, Icra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA Iliskileri ve Dis Iliskilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Erögüt, Milli Takimlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altintop ile Dis Iliskiler ve Milli Takimlar Idari Direktörü Bugra Imamogullari; Özbekistan heyetinden ise Gençlik ve Spor Bakanligi adina Bakan Vekili Murad Ismailov, Stratejik Planlama ve Metodoloji Daire Baskani Sherzod Sattorov, Daire Baskani Baymuradov Farrukh, Kidemli Uzman Zaripov Makhmud, Özbekistan Maliye Bakanligi adina Sektör Baskani Ulugbek Abdukakhorov ve Özbekistan Futbol Federasyonu adina Bas Hukuk Müsaviri Umidjon Olimjonov yer aldi.

Toplantida iki ülke arasinda 2021’de imzalanmis is birligi memorandumunun alti çizildi. Akademi, kulüp yapilari, tesislesme gibi konularda destek ve bilgi paylasimi yapilabilecegine deginildi. Türk futbolunun genis geçmisi ve parlak gelecegine dair olumlu görüs ve ileride daha sik bir iletisim kurulmasinin iki taraf içinde yararli olunabilecegi belirtildi.

Özbekistan Gençlik ve Spor Bakanligi, Elçiligi ve Futbol Federasyonu yetkilileri TFF Riva Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri’ni gezdi. Özbekistan Futbol Federasyonu yetkilileri, önümüzdeki yillarda kendilerinin de futbolun gelisimi için tesis insasina baslayacaklarini, bu yüzden TFF Riva Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri’ni gezip görmekten çok memnun kaldiklarini belirtti.

Türkiye’de düzenlenen U16 Ege Kupasi’na Özbekistan temsilcilerinin de katiliminin çok degerli olacaginin belirtildigi görüsmede ilerleyen aylarda daha sik iletisim içerisinde olunup, bilgi alisverisinin siklastirilmasi konusunda mutabik kalindi.

Kaynak: İHA