Huzur Ortaminin Gelmesiyle Köyler Arasi Futbol Turnuvasi Düzenlendi

Dogu ve Güneydogu’da baris ve huzur ortaminin saglanmasinin ardindan köylere geri dönüsler olurken Bingöl’de bu çerçevede 36 takimin katilimiyla köyler arasi futbol turnuvasi düzenlendi.

Bingöl’de baris ve huzur ortaminin saglanmasinin ardindan Bingöl Köyler Arasi Futbol Turnuvasi düzenlendi.

Bingöl Amatör Futbolcular Dernegi tarafindan düzenlenen turnuvaya 36 takim ve 980 oyuncu katilirken, yaklasik 2 ay süren maçlarin ardindan finale Güveçli ve Vilware FC takimlari kaldi. Güvençli Spor, Vilware FC’yi 2-0 yenerek sampiyon oldu. Bingöl Sehir Stadyumu’nda oynanan final maçina Belediye Baskani Erdal Arikan, Bingöl Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Logoglu, STK temsilcileri, köy muhtarlari ve çok sayida taraftar katildi.

Maç öncesinde her iki ekip de baris ve kardeslik örnegi sergilerken, ekipler birbirlerine çiçek takdiminde bulundu.

Köyler Arasi Futbol Turnuvasi sayesinde bazi köyler arasinda bulunan 30 yillik küskünlüklerin de sona erdigini belirten Bingöl Amatör Futbolcular Dernegi Baskani Abdurrahman Korkut, “Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesi’nde uzun zamandir bir baris huzur ortami vardi. Bu huzur ortamina bizlere ne katabiliriz diye düsündük ve bütün köyleri kapsayacak bir Köyler Arasi Futbol Turnuvasi düzenledik. Bu turnuvasi sayesinde baris ve kardeslik ortami oldu. Bazi darginliklar vardi, sona erdi. Köye dönen köylülerimiz için çok iyi oldu. 30 yillik 40 yillik hasimliklar bu turnuvalar sayesinde son buldu ve kardeslik oldu. Biz bu turnuvanin tüm Türkiye’ye yayilmasini istiyoruz. Bugün final maçimiz vardi, 36 takim bin küsur kisi burada ter döktü. Taraftarlarla birlikte 10 bin kisi bu sevince ortak oldu, çok mutluyuz” dedi.

Güveçli Spor’dan Serkan Bogaç, “2 aylik müsabakalarda son ikiye kalmistik ve rakibimiz Vilware’yi tebrik ediyoruz. 36 takim arasindan mücadele ettik ve biz kazandik. Çok sevindik, kupayi köyümüze armagan ediyoruz. Wilware’yi de tebrik ediyorum, centilmence geçti” dedi.

Wilware FC’den Orhan Bayartemur ise, “Artik Bingöl’ümüzün farkli anilma vakti gelmisti. Sehrimizde her zaman bir kardeslik enerjisi vardi ama bu enerjinin sinerjiye dönüstürülmesi açisindan merkezi yönetimin köylere destek olmasini çok degerli bulduk. Biz de burada basarili olmaya çalistik, ilerleye bildigimiz noktaya kadar geldik. Ikinci olduk, Güveçli’yi tebrik ediyoruz. Bu turnuvayi köyler arasi kardeslik duygusunu artirdigi için çok faydali buluyoruz” seklinde konustu.

Senlik havasinda süren maç sirasinda stadyumu dolduran taraftarlar mesaleler yakip takimlarina tezahüratlar yapti.

Kaynak: İHA