Denizli'nin Minik Yetenekleri Yesil Sahada Nefes Kesti

Denizli’de faaliyet gösteren ve alt yapida öne çikan futbol kulüplerinin katildigi Denizli Cup Turnuvasi’nda yer alan genç yildiz adaylari, sicak havaya ragmen kiran kirana mücadele ettiler.

Denizli’de faaliyet gösteren ve alt yapida öne çikan futbol kulüplerinin katildigi 2011 dogumlular Denizli Cup yapildi. Denizlispor, Altinyildizspor, Dazkirispor, Altinhoroz, Çamlik, Atletikspor, Bereketlispor Kulüplerinin katildigi Denizli Cup, Dogan Seyfi Atli Stadi’nda yapildi. Denizlispor Alt Yapi ve Tüm Spor Okullari Idari Sorumlusu Ahmet Yildirim’in girisimleriyle düzenlenen turnuvada veliler de futbolculari yalniz birakmadilar. Sicak havaya ragmen tribünlerde yer alarak futbolcularin heyecanina ortak oldular. Alt yapida yer alan futbolcularin maç yaparak gelisimlerini saglamak, maç tecrübelerini artirmak amaciyla düzenlenen turnuva, 25 dakikalik tek devrelik maç seklinde yapildi. Genç yildiz futbolcu adaylari sicak havaya ragmen kiran kirana mücadele ettiler.

Ahmet Turan: “Bu tür turnuvalarin daha çok düzenlenmesini istiyoruz”

Turnuvayi degerlendiren Çamlik FK antrenörü Ahmet Turan, etkinlikten oldukça memnun olduklarina vurgu yaparak, “Iki maç yaptik. Sonucunun bizim için öneminin olmadigi maçlar. Tabi sonuç almak istiyoruz ancak çok da önemli degil. Çocuklarimizin gelisimini görmek bizim için daha önemli. Bu tarz turnuvalarin hepsine katilarak oyuncularimizin daha da tecrübe kazanmalari için elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz. Turnuvayi düzenleyen arkadaslarimiza da çok tesekkür ediyoruz. Bu tür turnuvalarin daha çok olmasini istiyoruz. Geçen haftada 2012-2014 takimi ile katilmistik. Katilmaya da devam edecegiz. Çünkü her turnuva her maç bizim için bir tecrübe oluyor. Maç yapmak çok önemli. Hocalarimiz bize hep en iyi antrenman maç derlerdi. Kulüp olarak biz antrenman sonlarinda da maç yapmaya özen gösteriyoruz” dedi.



Kadir Söylemez: “Çok güzel bir organizasyon”

Emegi geçen herkese tesekkür eden Orkaspor Antrenörü Kadir Söylemez de “Etap etap gerçeklesen uzun soluklu bir turnuva düzenleniyor. Bu tür organizasyonlar bizim çocuklarin Denizli disina çikmadan velilerimizi de maddi anlamda çok yormadan kendi aralarinda yaptiklari maçlarla gelismelerine katki sagliyor. Geçen hafta degisik yas gruplarinda bu hafta 2011-2013 yas gruplarinda turnuva devam ediyor. Çok güzel bir organizasyon. Herhangi bir eksiklik aksaklik yasamadan çocuklarimizla beraber günümüzü çok güzel bir sekilde geçiriyoruz. Bu tür turnuvalar onlarin gelisimine çok büyük katki sagliyor” diye konustu.



Ahmet Yildirim: “Amacimiz çocuklarin gelisimi”

Turnuvanin organizatörü Denizlispor Alt Yapi ve Tüm Spor Okullari Idari Sorumlusu Ahmet Yildirim ise turnuvanin iki etaptan olustuguna dikkat çekerek, “Ilk etabi geçen hafta oynadik. 2012 ve 2014 dogumlular turnuvaya katildi.

17 takim oraya katilmisti. Gayet güzel geçti eglenceliydi. Bu haftada 2011 ve 2013 dogumlu çocuklarimizin turnuvasi var. Geçen ayda ayni sekilde turnuva yapmistik. Bu tür faaliyetlerimiz devam edecek. Buradaki amacimiz çocuklarimizin gelisimi. Çocuklar ne kadar çok maç yaparsa o kadar çok gelisim sagliyorlar. Bu turnuvalari bir senedir yapiyoruz. Bunun meyvelerini de yavas yavas toplamaya basladik. Turnuvaya katilan takimlarin gelistiklerini çocuklarin daha iyi mücadele ettiklerini net bir sekilde görebiliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA