Patrick Kluivert Açiklamasi 'Adim Adim Ilerlemek Istiyoruz'

Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu ilk karsilasmasinda deplasmanda Romanya’nin CFR Cluj takimiyla oynayacaklari maç öncesi yaptigi açiklamada, "Adim adim ilerlemek istiyoruz" dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu’nda Romanya’nin CFR Cluj takimiyla karsilasacak olan Adana Demirspor’da teknik direktör Patrick Kluivert maçin yapilacagi stadyumda basin toplantisi gerçeklestirdi.

Kendi takiminin gücüne ve oynayacagi oyuna odaklanacagini söyleyen Kluivert, “Rangelo Janga ile milli takimda iyi bir çalisma süremiz var. Hem uzun boylu hem de kale önünde etkili bir futbolcu. Rakip takimla alakali sunu söyleyebilirim; onlara çok fazla bakmayacagim. Kendi takimimin gücüne, yapabileceklerine bakacagim. Biz bunun için hazirlandik, bunun için buradayiz” diye konustu.



“2 maçta da iyi sonuç almak istiyoruz"

Teknik direktörlükte ilk deneyimi olmadigini ancak Adana Demirspor ile ilk kez resmi bir maça çikacagini hatirlatan Hollandali teknik adam, “Ilk deneyimim degil. Daha öncesinde de hocalik yaptim. Ancak Adana Demirspor ile ilk deneyimi yasiyorum. Adana Demirspor için de heyecan verici bir süreç. Hangi takim çikarsa çiksin bizim için heyecan verici bir süreç olacak. Kulübümüzün tarihindeki ilk Avrupa maçi. Tabii ki biz burada adim adim ilerliyoruz. Simdilik 2 maçlik bir serüven. Her 2 maçta da iyi sonuç almak istiyoruz. Bunun için adim adim, maç maç gidiyoruz. Hem Adana Demirspor tarihi hem de bizim için heyecan verici. Bütün oyuncularimizda o heyecani hissedebiliyoruz. Burada oldugumuz için mutluyuz” seklinde konustu.



“Önemli olan biz rakibe nerede, ne zaman zarar verebiliriz bunu düsünüyoruz"

Cluj’un geçtigimiz sezona göre teknik direktör degisikligi yasamasi ve bu sezon kadrosuna 12 oyuncu katmasinin kendilerini nasil etkileyecegi üzerine gelen bir soruya Kluivert, söyle cevap verdi:

“Son 2 maçini seyrettim. Organize olan, birlikte oynayan, kendi mantalitesinde oynayan bir takim. Önemli olan biz rakibe nerede, ne zaman zarar verebiliriz bunu düsünüyoruz. Takim nerede reaksiyon gösterebilir. Top kaybinda, topa sahip oldugumuzda gösterdigimiz reaksiyonlar çok önemli geçis oyununda. Tabii ki rakibimize saygi duyuyoruz.”

“Onyekuru sakat degil"

Onyekuru’nun neden Avrupa kadrosuna alinmadigi hakkinda da konusan Adana Demirspor’un teknik patronu, “Onyekuru sakat degil. Sadece oyuncunun kulüple alakali belirli bir noktalari var. Oradaki detaylari tabii ki size vermeyecegim. Kendisi su an gayet iyi, formda” dedi.



Stambouli: "Yarin oynanacak maç için çok heyecanliyiz"

Yarin oynanacak maç hakkinda düsüncelerini paylasan Adana Demirsporlu oyuncu Benjamin Stambouli ise, “Tabii ki çok heyecanliyiz. Hedefimiz burada oynamakti. Sezona bu sekilde, böyle bir maçla baslamak bizim için gerçekten mutluluk verici. Elimizden gelen her seyi yaparak, istedigimiz sonucu almak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Hocamizin oyun sistemini anlamak için çalisiyoruz"

Yeni teknik direktör Patrick Kluivert’in oyun sistemini anlamak için çalismalar yaptiklarini söyleyen tecrübeli futbolcu, “Son 1 aydir beraber çalisiyoruz gibi gözükse de aslinda bundan daha kisa bir süre. Bu bizim için bir dezavantaj gibi gözükse de hizli bir sekilde biz hocamiza ne verebiliriz, hocamiz bizden ne istiyor onlari anlamaya çalistik. En iyi sekilde çalistik, hazirlandik. Kimyamizin tutmasi açisindan bu maç bizim için çok önemli” seklinde konustu.



“Böyle hocayla çalismak hepimiz için pozitif bir durum"

Teknik direktör Kluivert ile çalismanin nasil bir duygu oldugu yönünde gelen bir soru üzerine Stambouli, “Su anda 33 yasinda deneyimli bir futbolcuyum. Belki 20 yasinda genç bir futbolcu olsam daha fazla etkilenebilirdim. Ama tabii ki böylesine eski, büyük bir futbolcuyla çalismak çok önemli. Futbolda bazi hocalar çok büyük olmalarina ragmen geçmislerinde futbol yok. Bizim hocamizin geçmisinde futbol var. Sahaya daha yakin bir insan. Bize tavsiyeler verdiginde almaya, uygulamaya çalisiyoruz. Yasiniz ne olursa olsun, böyle bir hocayla çalismak hepimiz için pozitif” dedi.



“Cluj’a saygimizi sonsuz"

Rakiplerine saygi duyduklarini söyleyen Benjamin Stambouli, su ifadeleri kullandi:

“Ben rakip takimla alakali yorum yapmayi seven bir futbolcu degilim. Konoplyanka’ya imza attirdilar. Eski takim arkadasim. Onun burada olmasi beni mutlu ediyor. Dedigim gibi rakip takimla ilgili yorum yapmiyorum. Tabii ki Cluj’a saygimiz sonsuz.”

“Konoplyanka’nin bize karsi oynamamasi iyi"

Eski takim arkadasi Konoplyanka ile ilgili düsünceleri sorunlar Stambouli, sözlerini söyle tamamladi:

“Çok iyi bir futbolcu. Baskiyi kaldirabilecek bir isim. Hem kanat olarak tehditkar bir oyuncu olabiliyor hem de önemli maçlarda baskiyi kaldirabilen bir isim. Dortmund’a karsi oynadigimiz bir derbi maçi hatirliyorum. O baskinin altinda müthis bir performans vermisti. Bize karsi oynamamasi bence iyi.”

Kaynak: İHA