Okan Buruk Açiklamasi 'Kendi Kendimizi Zora Soktuk'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Sampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçinda 2-2 berabere kaldigi Zalgiris Vilnius maçi sonrasi, "Maçin büyük bir bölümünde kendi kendimizi zora soktuk. Çok rahat kazanabilecegimiz bir maç olabilirdi. Ikinci maçta kalitemizi ortaya koymaliyiz" dedi.

UEFA Sampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçinda Galatasaray deplasmanda Litvanya temsilcisi Zalgiris Vilnius ile karsilasti. Sari-kirmizililar uzatma dakikalarinda yedigi golle sahadan 2-2’lik skorla berabere ayrildi. Mücadelenin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, çok hata yaptiklarini belirterek, "Maçin büyük bir bölümünde kendi kendimizi zora soktuk. Çok rahat kazanabilecegimiz bir maç olabilirdi. Net pozisyonlarimiz oldu ama bunun yaninda savunmada çok hata yaptik. Bu kadar çok pozisyona girerken bu kadar net pozisyonlar da rakibe vermemiz bizim için tabii ki eksi. Bu anlamda hem takim hem de merkezindeki oyuncularimizin bugün performanslarini kastediyorum. Geçmise göre en güçlü oldugumuz yerdi. Iki gol yedik. Yedigimiz goller ve verdigimiz pozisyonlardan da iyi savunamadigimizi bugün gösterdik" diye konustu.



"Kalitemizi ortaya koymaliyiz"

Ikinci maçta daha dikkatli olmalari gerektigini aktaran Okan Buruk, "Biraz daha sakin olmamiz lazim. Biraz kalitemizi ortaya koymamiz gerekir. 2-1 sonrasi da aynen yine üçüncü gol atmak için yine sanslar geldi. Maçin geneline baktigimizda takimin kalitesini bugün ortaya koymasi gerekiyordu. Tabii sentetik saha. Avrupa kupasi maçi ortami; tabii ki bunlar ve bir sürü sey etken ama Sampiyonlar Ligi ön eleme oynuyorsak ikinci maçta çok daha dikkatli olmamiz gerekiyor. Çok daha kalitemizi, üstünlügümüzü ortaya koymamiz gerekiyor" ifadelerini kullandi.

"Rövansa iyi hazirlanmamiz gerekiyor"

Rakip takimla ilgili de görüslerini belirten 49 yasindaki teknik adam, "Rakip her an tehlike olusturabilecek bir takim. Ikinci maçta da ayni seyler olacak. Bizim o maça daha iyi hazirlanmamiz gerekiyor. Her türlü ikinci maça kalacakti ama maçi 2-1 kazanmis gibiyken 2-2 ile gitmek bizi biraz üzdü" diye konustu.



"Angelino’nun önemli bir seyi yok"

Okan Buruk, Angelino’nun sakatligi ile ilgili olarak, “Bir kramp girdi. Yani önemli bir sey yok gibi gözüküyor. Sadece bir kramp girmesi ve yorgunluk oldu. Onun için önemli bir sey yok” degerlendirmesini yapti.

Kaynak: İHA