Bursaspor Divan Baskani Galip Sakder, Recep Günay'i Istifaya Davet Etti

Bursaspor Divan Baskani Galip Sakder, yesil-beyazli kulübün baskani Recep Günay’i sözünü tutmamakla itham ederek, “Bursaspor önünü açmak için sözünüzü tutup bir an evvel istifa edin, Bizim ananevimizde söz namustur” ifadelerini kullandi.

Bursaspor Divan Kurulu Baskani Galip Sakder’in açiklamasi su sekilde: "Son yapilan genel kuruldan evvel Baskan adaylarinin divan kuruluna listeleri vermeye geldiklerinde Recep Günay ile Rasit Barisici yaptigimiz görüsmelerde, iki baskan adayi da Bursaspor’a destek vermek içn aday olduklarini ve Bursaspor’a daha fazla destek verecek ve tüm Bursa’nin kabul edecegi her adayin da önünü açacagini her toplantida dile getirmisti. Recep Günay, ikili yaptigimiz görüsmelerde, hem Divan Kurulu’na listeleri vermeye geldiginde bilhassa Ali Ay ile kendisininde görüstügünü Ali Ay aday oldugunda hemen geregini yapacagini açiklamasina ragmen, Genel Kurul’da defalarca dile getirdiginden ben de verdigi söze güvenerek her yerde ve basinda Bursaspor’a destek verecek, tüm Bursa’nin kabul edecegi baskan adayi için istifa edecegini dile getirmistim. Üzülerek takip ediyorumki bir an evvel adayligini açiklayan Ali Ay’a destek verip en kisa zamanda genel kurula gitmek için istifasini açikliyacagina, geçmis dönemlerdeki bir takim dosyalar hakkinda ithamlarda bulunmaya baslamistir.”

“Bursaspor zarar görmüstür”

Recep Günay’i istifaya davet eden Sakder, sözlerini söyle sürdürdü: “Ali Ay baskandan sonra kaç genel kurul geçirdik, sözünü ettiginiz konularda sikayetçi olunmasi için kimsenin baskan olmasina gerek yok. Her üyenin kendi adini mahkemeye vermeye hakki selayeti vardir. Ali Ay’i ve dönemini elestirirken kullanmis oldugu hatali cümleler sonrasi bütün ulusal ve uluslararasi medyada, ’Bursaspor liglerde mücadele edemeyecek’ haberleri kurumsal kimlige büyük zarar vermistir. Bütün televizyon kanallari, ajanslar ve gazeteler bu haberi paylasirken kulüp bu konuyla ilgili hiç bir açiklamada bulunmamasi kafalarda soru isareti olusturmustur. Günay sonrasinda ulusal bir televizyona baglanip, ‘Bu sezon lige katilacagiz ama önümüzdeki sezon lisanslandirma yapamayacagiz ve liglerde mücadele edemeyecegiz’ açiklamasi ise akla, mantiga ve gerçeklige uzak bir paylasimdir. Bu haberler sonrasinda Türkiye’nin 5. sampiyonu Bursaspor, büyük zarar görmüstür. Bursaspor önünü açmak için sözünüzü tutup bir an evvel istifa edin, Bizim ananevimizde söz namustur.”

Kaynak: İHA