Erciyes'te Hazirlandilar, Madalyalar Ile Döndüler

3. Avrupa Oyunlari’na Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’nde hazirlanan Muaythai Milli Takimi 2 altin, 2 gümüs, 2 bronz madalya kazanarak Türkiye’ye döndü.

Kayserili milli sporcularin da bulundugu milli takim, Göksel Cingöz’ün gözetiminde Erciyes’te yaptigi kamp sonrasinda Polonya’da düzenlenen 3. Avrupa Oyunlarina katildi.

Milli Takim, oyunlarda 2 altin, 2 gümüs ve 2 bronz madalya alarak büyük bir basariya imza ati. Türkiye Muaythai Federasyonu Baskani ve EMF-Avrupa Muaythai Federasyonu CEO’su Hasan Yildiz; “3. Avrupa Oyunlarinda 6 kota sinirlamasi ile katildigimiz oyunlarda 2. Altin 2. Gümüs 2 Bronz 6 madalya ile 10 sikletin 6’sinda madalya alan iki ülkeden biriyiz” dedi.

Yildiz; “3. Avrupa Oyunlarina 20’nin üzerinde Uluslararasi Spor Federasyonu 48 ülkenin Milli Olimpiyat Komitesi IOC, EOC, ülkeler tarafindan taninmis milli ülke federasyonu sporcusu 7 bin 300 kisi yer aldi. Türkiye’den 19 federasyonun istirak ettigi Avrupa Oyunlarinda Muaythai’de 2 Altin 2. Gümüs 2 Bronz toplam 6 madalya alarak Ülkemize kazandirdik” diyerek su açiklamayi yapti;

“6 Sporcumuz oyunlara Avrupa ve Dünya Sampiyonalarindan aldiklari altin veya Gümüs madalya ele buraya kota aldi ve 10 sikletin yaristigi oyunlarda 6 sporcu ile tam kota alan ülkelerden biriyiz. Stratejik planlama, uygulanabilir program, basari hedefli çalisma ile uluslararasi platformda Avrupa ve Dünya Sampiyonalarinda, simdi ise oyunlarda zirvedeyiz, zirvede kalmak için daha çok çalisacagiz. Bize destek veren basta; cumhurbaskanimiza, gençlik ve spor bakanimiza, spor hizmetleri genel müdürümüze tüm bakakaldim birimlerine, il, ilçe müdürlüklerine, federasyonumuz yönetim kurulu idari ve teknik tüm kurullara, kulüp idareci, antrenör ve sporculara merkez ve yerel yönetimlere tesekkür ediyoruz. Oyunlarda fiilen mücadele eden ve emek veren yönetim, idari, teknik direktör ve Antrenörlere basarilari ile bizi gururlandiran sporculara tesekkür ediyor hepsini kutluyorum.”

Kaynak: İHA