Ali Koç'tan Transfer Açiklamasi

Dünya Fenerbahçeliler Günü kutlamasi için Izmir’e gelen Fenerbahçe Baskani Ali Koç, transferler ve yeni sezon hakkinda açiklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Baskani Ali Koç, 19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Günü etkinligi çerçevesinde Izmir Fenerbahçeliler Dernegi Kültür Merkezi Lokali’nin açilisina katildi.

Dernege üye olan 57 Fenerbahçeli’ye rozet takan Koç, transfer konusunda önemli açiklamalarda bulundu.

Italya’nin Udinese takimindan Brezilyali stoper Rodrigo Becao transferini resmen açikladiklarini hatirlatan Ali Koç, "Biz transferlere hediye olarak bakmiyoruz. Büyük beklentiler olusturuluyor. Bu beklentiler karsilanmadiginda ’yapamadilar’ oluyor. Taraftarin uyanik olmasi lazim. Bu beklentiler tesadüfen olusturulan beklentiler degil. Biz adim adim gidiyoruz. Hiçbir transfer döneminde bu kadar nokta atislari yapmamistik. Becao transferinden sonra bir frene basip önümüzdeki haftadaki maçi atlatip çalismalarimizi sürdürecegiz" dedi.



"Transfer yapmak kadar oyuncu satmak da önemli"

Transfer yapmak kadar oyuncu satmanin da çok önemli oldugunu vurgulayan Ali Koç, "Elimizde de böyle oyuncularimiz var. Gerek Almanya’dan, gerek Avrupa’dan, gerek Amerika’dan, gerekse Orta Dogu’dan ilgi var, bu da bizi sevindiriyor. Almak kadar satmamiz da lazim. Bu sene tahminim 45-50 milyon Euro arasinda satis yapariz, bunu dogru kullanmamiz gerekiyor. Arzu ettigimiz katma degere katki saglanir. Sadece Fenerbahçe için degil Türk futbolu adina yeni sezon hayirli ugurlu olsun. Güzel bir sezon bizi bekliyor demek istiyorum. Hak edenin kazandigi, sampiyonluklarin sahada kazanildigi, entrikalarin minumum oldugu bir sezon diliyorum. Futbolun dogal akisinda, futbolun kendi paydaslarinin futbola yön verdigi ve hakemlerimizin ellerinden gelenin en iyisini yaptigi bir sezon diliyorum" diye konustu.

Ali Koç, Izmir’de bulunmaktan dolayi çok mutlu olduklarini da belirterek, "Her 19 Temmuz’da bir yerlerde olmaya çalisiyoruz, Dünya Fenerbahçeliler günü kutluyoruz. Bu sene de nasip kismet Izmir oldu. Izmir Fenerbahçeliler Dernegi’nin lokalini açtik. Çok orijinal bir yerde açilisi yaptik. Izmir’deki Tarihi Asansör 1907 yilinda yapildi ve baglandigi sokagin ismi de Sükrü Saracoglu. Buradan daha iyi bir yen bulunamazdi. Fenerbahçe’nin hem ülke hem Avrupa hem de kita çapinda birçok dernegi var. Izmir dernegimiz de bu kapsamda en güçlü derneklerimizden biri. Hem günümüzü kutladik hem de lokalimizin açilisini yaptik" dedi.

Kaynak: İHA