Baskan Pekyatirmaci'dan Yaz Spor Okullarina Ögrencileri Ile Bulustu

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okullarinda egitim gören ögrenciler ile bulustu.

Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Türkiye’nin en detayli ve en büyük spor okullarindan biri olan Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okullarinda egitim gören ögrenciler ile bulustu. Antrenörlerden spor okullari çalismalari hakkinda bilgi alan Baskan Pekyatirmaci, çocuklar ve aileleri ile de bir süre sohbet etti. Her yil vatandaslar tarafindan büyük ilgi gören Selçuklu Yaz Spor Okullarinda bu yil 13 farkli bransta 13 bin 940 ögrenci basvuruda bulundu. 35 tesis ve 60 spor salonunda hizmet veren spor okullari çalismalarinda tüm kontenjanlar tamamen dolarken, egitimlerde alaninda uzman 174 antrenör görev yapiyor. 19 Haziran da baslayan ve çocuklarin yaz dönemi boyunca saglik bir sekilde spor yapmalarini hedefleyen Selçuklu Yaz Spor Okullari, 3 Eylül tarihinde sona erecek. Spor Okullarinda egitim verilen branslar su sekilde; yüzme, basketbol, futbol, tekvando, jimnastik, tenis, voleybol, wushu, karate, kick boks, satranç, okçuluk ve masa tenisi.

Spor okullarinda yil boyunca spor yapma imkani

Selçuklu Belediyesi Spor Okullarinda ögrencilere yil boyu spor yapma imkani sunuluyor. Yaz ve kis dönemi olmak üzere her yil iki dönemden olusan spor okullari çalismalarinda ögrencilerin erken yasta sporla tanismalarini saglayarak, fiziksel ve zihinsel gelisimlerine katki saglanmasi hedefleniyor. Ögrencilerin ulasim zorlugu yasamamalarin adina Selçuklu ilçesinde tüm noktalara servis imkanin bulundugu Selçuklu Spor Okullarinda, ögrencilere bransina uygun spor kiyafetleri ücretsiz olarak veriliyor. Spor Okullarinda yetenekli bulunan ögrenciler ise antrenörleri tarafindan altyapiya yönlendirilerek burada müsabakalara hazirlaniyor. Selçuklu Belediyespor Kulübünde bugün kadar ulusal ve uluslararasi basarilara imza atan bir çok milli sporcu Selçuklu Spor Okullarinda yetisti.

"Bizlere güvenen ailelerimize tesekkür ediyorum"

Selçuklu Belediyesi yaz dönemi spor okullarinda 13 bransta, 13 bin 940 ögrenciye egitim verildigini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, "Selçuklu Belediyemizin stadyumundayiz. Burada hem suni çim sahamizda hem de diger alanda 7 yas ile 15 yas arasindaki gençlerimiz haftanin 6 günü egitimlerine devam ediyorlar. Egitimler haftada 3 gün seklinde planlaniyor. Çocuklarimizi servislerle aliyoruz, tesislerimize getiriyoruz ve egitimlerini tamamladiktan sonra da servislerle tekrar evlerine birakiyoruz. Selçuklu Belediyesi Spor Okullari’nda futbol özellikle tercih edilen branslardan biri. Futbolda da su anda 3 bine yakin ögrencimiz egitim görüyorlar. Konyaspor’un ligde elde ettigi basarilar ve Türkiye’de futbola olan ilgi çocuklarin da ilgisini arttiriyor. Biz spor okullarimizda egitim gören çocuklarimizdan çok yetenekli olan gençlerimizin oldugunu biliyoruz ve bunlari da tespit ediyoruz. Yetenekli gençlerimizi özellikle tespit ettikten sonra onlari ayri gruplara alarak çalismalarini devam ettiriyoruz. Hedefimiz Konya’mizda, Selçuklumuz da spor okullarimizda egitim alan çocuklarimizin içerisinden yeni Ardalari yetistirmek, yeni Ardalari çikartabilmek. Bu noktada bütün kulüplerimizle ve özellikle Konyaspor’la da is birligi halindeyiz. Spor alaninda en iyi sekilde hizmet etmeye, Konya’mizda, Selçuklumuz da en güzel neticeleri almaya insallah bundan sonra da devam edecegiz. Ben bütün velilere, bütün ailelere, bize güvendikleri için, spor okullarimiza çocuklarini güvenerek gönderdikleri için tesekkür ediyorum. Onlarin ilgisi, alakasi bizim için çok önemli. Ailelerimizin destegi olmasa biz bu çalismalari yürütemeyiz. Bundan sonraki süreçte de insallah ailelerimizle velilerimizle birlikte bu çalismalarimizi en iyi sekilde yürütmenin gayreti, çabasi içerisinde olacagiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA