Dursun Özbek Açiklamasi 'TFF'nin Kararini Kiniyoruz'

Galatasaray Baskani Dursun Özbek, TFF’nin kararini kinadiklarini söyledi.

Galatasaray Baskani Dursun Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, 1959 öncesi oynanan turnuvalardaki birinciliklerin sampiyonluk sayilmasi ile ilgili geçmiste alinan kesinlesmis hukuki kararlara ragmen kurdugu komisyona yönelik açiklamalarda bulundu.

Galatasaray Televizyonu’na konusan Baskan Özbek’in konu ile ilgili degerlendirmeleri su sekilde:

"Federasyonun sapkasini önüne koyup tekrar düsünmesi lazim. Bunun sonu gelmez. Buradaki en büyük düsünülmesi gereken husus geçmis federasyonun aldigi kararlarin yok sayilmasi. Federasyon özerk bir kurul. Karisani, görüseni yok. Siz bunu nasil bir anda ters yüz edip geçmis federasyonun aldigi kararlari yok sayiyorsunuz?"

"Futbolla ilgisi olmayan tartismayi gündeme koydular"

Baskan Özbek bazilarinin gönlünü yapmak için federasyonun karar almamasi gerektigini ifade ederek, "Çok dikkatli olunmasi lazim. Yari bir baska birisi ‘bu karari begenmiyorum’ deyip yeniden kurul kuralim der. Bunu sonu gelmez. Kaldi ki bu konu önce Tahkim Kurulu’na gitmis. Tahkim de kararini vermis. Tahkimin kararini da sorgulamaya basladik. ‘O Tahkim de yanlis yapmisti, simdi biz dogrusunu yapalim’ kalkismasindan baska bir sey degil. Bunun çok yersiz oldugunu düsünüyorum. Yeniden Türk futbolunun içine futbolla ilgisi olmayan bir tartismayi getirip gündemin ortasina sezon baslamadan bomba gibi koydular. Bir sene de bunu tartisiriz. Türk futbolunun marka degerini yükseltmeye çalisirken bunu mümkün oldugunca asagiya çekmek için elimizden gelen her seyi yapiyoruz" diye konustu.



"Futbola odaklanmak istiyoruz"

Dursun Özbek sözlerini söyle sürdürdü:

"TFF’nin aldigi kararlari demek ki bir sonraki federasyon gereksiz bulabilir. Her zaman böyle bir kaosa kapi açmak üzere alinmis bir karar oldugunu düsünüyorum. Çok yanlis bir karar. Konu daha önce defaatle incelendi. 40 senedir kimsenin aklina gelmedi mi? Böyle bir sey var mi? Böyle bir mantik olabilir mi? Olayi köpürtmek yerine futbola odaklanmak pesindeyiz. Bazi arkadaslarda futbolu disariya tasima seklinde bir arzu var. Orada tartisalim, gündem olusturalim seklinde bir arzu var. Ben bunun yanlis oldugunu düsünüyorum."

"Türk futbolunun buna ihtiyaci yok"

Galatasaray olarak TFF’nin kararini kinadiklarini söyleyen Özbek, "Geçmiste alinan kararlari yok farz etmek bir yerde bu yönetimlere ihanet anlamina geliyor. Iflas eden tüccarlar eski defterleri karistirirmis. Simdi o duruma gelindi. Türk futbolunun buna ihtiyaci yok. Futbolla ilgilenen herkese soruyorum. Futbolda bugün vardir. Bugüne bu karar ne fayda getirmistir? Bizi UEFA listesinde yukariya mi çikaracak? Türk futbolunda daha verimli bir dönem mi baslayacak? Federasyonun dikkat ettigi husus bu. Türk futbolunun bugününe ne faydasi olacak? TFF’ye buradan soruyorum. Türk futbolunun bugününe ne fayda getirecek? Sahadaki oyunumuzu ne kadar genisletecek? Ona baksinlar" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA