Denizlispor'un Gelecegi Minikler, Yeni Sezonu Açti

TFF 2. Lig ekiplerinden Denizlispor’un U12 takimi, yeni sezon hazirliklari çerçevesinde Horozkentspor U15 takimi Ile hazirlik maçi yapti.

Denizlispor Kinikli Sahasi’nda yapilan hazirlik maçini çok sayida futbolsever ve futbolcu velisi de izledi. Oldukça çekismeli ve zevkli geçen maçta her iki takim futbolculari da sicak havaya ragmen yüksek tempoda mücadele etti. Geçen sezonu degerlendiren ve yeni sezon hazirliklari hakkinda bilgi veren Denizlispor U12 takimi Teknik Sorumlusu Isa Akan, yetenekli oyunculardan kurulu bir takima sahip olduklarina dikkat çekerek, "Geçen yil U12 takimi olarak Agustos sonlarinda futbol okullarindan belirledigimiz çocuklarimizla bir ekip kurduk. Ilk etapta tabi oyun ve oyun anlayisi konusunda zorlandi ama bu süreç içerisinde çok iyi çalismalar yaparak çocuklarimizi lige adapte ettik. Katildigimiz 3 ayri turnuva da iyi sonuçlar aldik. Sampiyonluklar kazandik. Gururlandik, iyi seyler oldu. Çocuklarimizin arasinda gelecege dönük gelecek vadeden yetenekli futbolcular var. Geçen sezon düsündügümüzün üzerinde bir basari sergiledik. Bu yüzden mutluyuz" dedi.



"Futbol okullari çok önemli"

Futbol okullarinin çok önemli olduguna deginen Akan, "Futbolun gelismesine büyük katki veriyorlar. Bunlarin çok iyi taranmasi gerekiyor. Bu çocuklarin hepsi futbol okullarindan çikma. Özellikle de U11, U12, U13, U14 gruplarinin önü açilmali, buralar iyi taranmali ve ince eleyip sik dokunmali. O yüzden de bu takimlarin bozulmadan istikrarli bir sekilde U11 den U16 yas gruplarina kadar hiç bozmadan çalismalari gerekiyor. Bunlari en iyi sekilde A takimlarina hazirlamamiz gerekiyor" diye konustu.



"Örnek aldigim kaleci Muslera"

Yesil-siyahli takimin genç kalecisi Ibrahim Dogan da bir yildir Denizlispor’da futbol oynadigini belirterek, "Bu bir yilda çok iyi bir seviyeye geldik. Çok iyi çalismalar yaptik. Bunun neticesinde iyi bir takim olduk ve sampiyonluklar, çesitli basarilar yasadik. Yeni sezonda da bu basariyi devam ettirmek istiyoruz. Bunun için çalismalara basladik. Iyi bir hazirlik maçi yaptik. Bizim açimizdan iyi bir antrenman maçi oldu. Ileride Muslera gibi bir kaleci olmak istiyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA