Aksaray Belediyesi Yaz Spor Okullari Açildi

Aksaray Belediyesi çocuklarin ve gençlerin serbest zamanlarini en iyi sekilde degerlendirmelerini saglayarak onlari zararli aliskanliklardan korumak, ruhen ve bedenen saglikli bir nesil olusturmak maksadiyla her yil açtigi yaz spor okullarinin açilisi düzenlenen törenle Nakkas Spor Tesislerinde gerçeklesti.

Açilisa Belediye Baskani Evren Dinçer, meclis üyeleri, basin mensuplari, çocuklar ve aileleri katildi.

Törende konusan Baskan Dinçer, “Her yil çocuklarimizin açilisini merakla bekledigi yaz spor okullarimizi bu yilda hizmete açiyoruz. Biz istiyoruz ki okullarin tatil oldugu bu dönemde ne kadar çocugumuz ve gencimiz varsa, bu çocuklarimizin ve gençlerimizin hepsi gelsinler spor merkezlerimizde sportif aktivitelere katilsinlar. Buradaki amacimiz çocuklarimizin güzel arkadasliklar kurup, spor yaparak ve eglenerek yeni egitim ögretim dönemine saglik ve huzur dolu bir sekilde ulasmalarini saglamaktir” dedi.

Baskan Dinçer, “Yaz Spor Okullarimiz Aksaray Belediyespor Genç Osman Parki Tesisleri ile içerisinde bulundugumuz Nakkas Spor Tesisleri olmak üzere iki farkli merkezde gerçeklesiyor. Bu spor tesislerimizde futbol ve tenis olmak üzere 2 bransta kurs egitimi veriliyor. 1 Eylül tarihine kadar sürecek Yaz Spor Okullarimiz her yil oldugu gibi bu yilda yogun ilgi görüyor. 8-13 yas araliginda çocuklarimiz spor yaparken vakitlerini verimli ve kaliteli geçirirken ilgi ve yeteneklerini de kesfediyorlar. Bu yil düzenlenen Yaz Spor Okullarimiza 750 sporcu katilim sagladi. Sporculardan 600’ü futbol ve 150’si tenis kurslarinda egitimlerini sürdürüyor. Yaz Spor Okullarina katilim saglayan tüm sporcularimizin antrenman malzemeleri belediyemiz tarafindan karsilandi. Spor merkezlerimizde kurs faaliyetlerine ek olarak; degerler egitiminin yaninda egitsel oyunlara da yer veriliyor. Yaz Spor Okullarimiz katilim saglayan sporcu kardeslerimize basarilar diliyor, yaz okulumuzun hayirlara vesile olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Aksaray Belediyesi her yaz döneminde çocuklarin spora tesvik edilmesi, spor kulüpleri ile milli takimlara basarili sporcular kazandirmak için antrenörler esliginde 8 - 13 yas arasi çocuklara spor tesislerinde ücretsiz spor yapma imkâni sagliyor. Yaz spor okullari TOKI bölgesindeki Gençosman spor Tesisleri ve Nakkas Mahallesi spor Tesislerinde haftanin belirli günlerinde ve belli yas gruplarina yönelik devam ediyor.

Kaynak: İHA