Yunusemreli Pehlivanlar, Yuntdagi'nda Basari Hedefliyor

Bu yil ilk kez kurulan Yunusemre Belediyesi Yagli Güres Takimi, Türkiye CW Enerji Yagli Güres Ligi’nin 6. etabinda yer alan 8. Yuntdagi Yunusemre Belediyesi Yagli Pehlivan Güresleri’ne iddiali hazirlaniyor.

Türkiye Geleneksel Güres Federasyonu CW Enerji Yagli Güres Ligi’nin 6. etabi olan 8. Yuntdagi Yunusemre Belediyesi Yagli Pehlivan Güresleri, 19-20 Agustos tarihlerinde Ortaköy Er Meydani’nda yapilacak. Müsabakalar öncesi geri sayim devam ederken, bu yil ilk kez kurulan Yunusemre Belediyesi Yagli Güres Takimi da gözünü basariya dikti. Müsabakalara kürsü hedefiyle hazirlanan Yunusemreli pehlivanlar, Karaali Tesisleri’nde yaptigi antrenmanla hazirliklarini sürdürdü.

Manisa’ya altin kemer kazandirmayi hayal ettiklerini belirten Yunusemre Belediyesi Yagli Güres Takimi Antrenörü Ali Gökçen, basarinin yaninda topluma ahlakli ve yetenekli güresçiler yetistirmek istediklerini söyledi.

Gökçen yaptigi açiklamada, "Takim olarak 19-20 Agustos tarihlerinde yapilacak Yuntdagi Güresleri’ne hazirlaniyoruz. Bu müsabakalar, federasyonun lig takviminde yer alan 7 büyük turnuvadan biri. Yeni kurulmus bir ekibiz. Amacimiz Yunusemre bünyesinden yagli güres kültürünü yaymak, ahlakli, yetenekli güresçiler yetistirip topluma kazandirmaktir. Büyük hedeflerle yola çiktik. Ileride altin kemer kazanmak en büyük hayalimiz. Yunusemre Belediye Baskanimiz Dr. Mehmet Çerçi’ye yagli gürese verdigi destekten ötürü tesekkür ediyoruz. Yagli güres Türk’ün öz sporudur. Manisali hemsehrilerimizden çocuklarini yagli gürese tesvik etmelerini bekliyoruz. Herkesi bu güzel sporu yasamaya ve yasatmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA