Transfer Yasagi Olan Giresunspor, Eksigi Altyapidan Tamamlayacak

Trendyol TFF 1. Lig’de mücadele edecek olan Giresunspor’da Teknik Direktör Mustafa Kaplan, transfer yasagindan dolayi altyapi oyuncularini profesyonel yaparak eksikleri tamamlamaya çalisacaklarini söyledi.

Giresunspor tesislerindeki antrenman öncesinde gazetecilere, açiklamalarda bulunan Teknik Direktör Kaplan, ilk etap kamp çalismalarinda altyapidaki oyunculari incelediklerini söyledi.

Altyapidan öne çikan oyunculari profesyonel yapip oyuncu sayisini doldurmak istediklerini belirten Kaplan, “Ligde bizim gibi zor süreçte olan takimlar çok. Giresunspor olarak bizim birinci hedefimiz; eger bu sene bu ligde kalirsak bana göre bu büyük basaridir. Biz altyapi oyuncularimizda gözümüze kestirdigimiz basarili oyunculari profesyonel yaparak eksiklerimizi tamamlamaya çalisarak elimizdeki imkanlari en iyi sekilde kullanacagiz” dedi.



"Takimin geçen sezondan kalan bir iskeleti var"

Geçen sezondan takimda kalan oyuncularla ilgili de degerlendirmelerde bulunan Kaplan, "Takimda kalan kaleci Onurcan, Erkan, Talha, Kadir, Faruk gibi deneyimli oyuncularimizla beraber, kiralik gelen Erol Can, Furkan, Ertugrul, Çekdar, Sahin Dik var. Bunlar bizim su anki iskeletimiz gibi görünüyor. Bunlarin altindaki alternatif oyuncularimiz Fatih ve Anil var. Dönen oyuncularimiz da takimda kalabilseydi önümüzde bir hedef koyabilirdik. Çünkü bu ligde kosarsan, savasirsan puan ve puanlar alirsin. Para harcamakla da olmuyor, sonuçta çok para harcayip da Süper Lig’e çikamayan takimlar var” diye konustu.



"Dönmesini bekledigimiz oyuncularimiz var"

Alper Uludag’i arayip kampa davet ettigini ifade eden Kaplan, “Faustin Senghor’un gelme durumu var. Görüstügümüz oyuncular var. Bu oyuncular takima katilmalari halinde çok büyük arti olacaktir. Giresunspor bu ligde kalmali, yani bu ligde devam etmeli. Bu zor süreci hep beraber atlatmak lazim. Teknik ekip olarak saha içinde isimizi iyi yaptigimizi düsünüyorum, saha disinda da çalisan baskan ve ekibi var, o nedenle birbirimize destek olmamiz lazim” ifadelerini kullandi.

Taraftarimiza çok ihtiyacimiz var

Orta saha oyuncusu Erolcan Akdag ise, yogun bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, "Insallah bunun sonucunu ligde hep beraber almaya çalisacagiz, beraber olmamiz gerekiyor, birlikte savasmamiz gerekiyor, bunun bilincindeyiz. Bu süreçte taraftarimiza çok ihtiyacimiz var, herkes takimimizin durumunu biliyor, biz de bunun farkindayiz, onlardan çok büyük destek bekliyoruz" degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA