Okan Buruk Açiklamasi 'Oyuncularimin Performansindan Memnunum'

Galatasaray Teknik Okan Buruk, Avusturya ekibi Austria Wien ile oynadiklari hazirlik maçindan sonra yaptigi açiklamada, oyuncularinin performansindan memnun oldugunu söyledi.

Galatasaray, Avusturya kampindaki ikinci hazirlik maçinda Generali Arena’da karsilastigi Avusturya ekibi Austria Wien ile 1-1 berabere kaldi. Müsabakanin ardindan basin mensuplarina açiklamada bulunan Galatasaray Teknik Okan Buruk, yogun bir tempoda hazirliklarin sürdügünü söyleyerek, "Sezona hazirlanirken bir yandan da böyle iyi atmosferde maçlar oynuyoruz. Çift antrenmanlara ve yüklemeye devam ettik. Bugün de bu yüklemenin bir parçasi oldu aslinda. Oyuncularimiz uzun süreler aldi. Az süre alan oyuncularimizi bugün uzun uzun kullandik. Sampiyonlar Ligi elemesindeki ilk maçimiza hazir olmaya çalisiyoruz" seklinde konustu.

Austria Wien karsisinda oyun olarak ilk yari daha iyi isler yaptiklarini belirten Buruk, "Ikinci yari Boey disaridayken golü yedik. Ondan sonraki 5-10 dakikayi iyi oynamadik ama devaminda maçi çevirmek için iyi isler yaptik. Oyuncularimin performansindan memnunum. Onun yaninda sakatlik olmamasi bizim için önemli. Ufak tefek agrilari olan Oliveira, Zaniolo ve Efe Akman’i dinlendiriyoruz. Riske atmiyoruz onlari. Yarin bir maçimiz var. Burada az kullandigimiz oyunculari yarin kullanacagiz. Bu hazirlik kampini iyi bir sekilde geçiriyoruz" diye konustu.



"Baris’in performansini yükseltmesi özellikle Sampiyonlar Ligi eleme maçindan dolayi önemli"

Hazirlik maçlarinda gol atan milli futbolcu Baris Alper Yilmaz’in performansinin sorulmasi üzerine sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Bir yandan da Baris ile ilgili korkularimiz var. Aman bir sey olmasin. Iyi oynuyor ve en iyi sekilde mücadele ediyor. Bugün çok kosu yapti, önde topu tasidi, golü atti. Bütün oyuncularimiz en iyisini yapmaya çalisiyor. Bugün Baris da onlardan biriydi. Baris’in performansini yükseltmesi özellikle Sampiyonlar Ligi eleme maçi dolayisiyla bizim için çok önemli" dedi.



"Icardi ile ilgili daha imza yok"

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin transferinin UEFA Sampiyonlar Ligi elemesindeki ilk maçlarina yetisip, yetismeyecegi soruna ise Okan Buruk, "Icardi ile ilgili daha imza yok. Biliyorsunuz UEFA’ya 20 Temmuz’da liste veriliyor. Daha sonra maçtan bir gün önceye kadar degisiklik hakkiniz var. O sürece içerisinde durumu belli olursa biz de görmek istiyoruz. Ama su anda net bir sey yok" açiklamasinda bulundu.

Yeni transfer Ispanyol sol bek Angelino’nun hazir bir sekilde takima katildigini ifade eden Buruk, "Bekledigimizden daha iyi geldi. Yarinki maçin bir bölümünde onu kullanabiliriz. O da hazir geldi. Bu bizim için sans" diye konustu.



"Kazimcan iyi bir profesyonel"

Kazimcan Karatas ve Olimpiu Morutan ile ilgili ise Okan Buruk, "Kazimcan iyi bir profesyonel. Oynadigi zaman en iyisini yapmaya çalisti. Çok da iyi maçlar oynadi. Bugün de oyun içinde elinden geleni yapmaya çalisti. Türk oyuncu olarak da bizim için önemli. Iyi ve gelecegi olan bir sol bek. Kazimcan’a biz çok güveniyoruz. Forma rekabeti içerisinde olacak. Bu sene çok maç oynayacagiz. Bu maçlar içerisinde herkesin rotasyonu olacak. Bugün Morutan’in da girdikten sonra sag kanadi etkili bir sekilde kullandigini gördük. Bu da beni ayrica sevindiriyor" ifadelerini kullandi.

Austria Wien karsisinda görev verdigi Yusuf Demir hakkinda da konusan Buruk, "Yusuf’un biraz antrenman eksigi vardi. Ufak tefek sakatliklari oldu. Bugün onu görmek istedik. Genel olarak en iyisini yapmaya çalisti. Bir de burada muhtesem bir taraftar vardi. Bize verdikleri için destek için onlara tesekkür ediyorum" seklinde konustu.



"Mertens ile ilgili bana ulasan bir sey yok"

Belçikali futbolcu Dries Mertens ile ilgili bugün çikan transfer haberlerinin hatirlatilmasi üzerine Okan Buruk, "Bize ulasan bir sey yok. Biz de sosyal medyadan okuduk. Dogrudan bana ulasan bir sey yok. Kulübe böyle bir sey geldi mi gelmedi mi bilmiyorum ama bana ulasan bir sey yok. Su anda çok önemli Sampiyonlar Ligi eleme maçimiz var. Bu kadromuzu orada görecegiz insallah" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA