Adana Büyüksehir Yaz Spor Okullarinda 30 Bin Çocuk Egitim Alacak

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, “Adana deyince artik akla her türlü güzelligin yaninda bir spor kenti de geliyor.Geçen yil çesitli dallarda 18 bin 600 evladimiza spor egitimi verdik, bu yil 13 bransta yaklasik 30 bin çocugumuza ulasacagiz"dedi.

Adana Büyüksehir Belediyesi Yaz Spor Okullari’nin açilisi Seyhan Güney Yildizi Stadyumu’nda, velilerin de katilimiyla, coskuyla gerçeklestirildi.

13 bransta, 10 ilçede, 90 noktada alaninda uzman antrenörler esliginde, spor malzemeleri ve kiyafet destegi ile spor egitimi alan çocuklar ayni zamanda yazin keyfini çikariyor. 2023 Yili Yaz Spor Okullari çerçevesinde futbol, basketbol, voleybol, yüzme, tekvando, güres, masa tenisi, atletizm, jimnastik, tenis, satranç, kano ve kürek dallarinda, 90 ayri noktada, alaninda uzman 90 antrenör ile, yaklasik 30 bin çocuga ücretsiz spor egitimi verilmesi planlaniyor.

40 yüzme havuzunda 10 bin çocuga yüzme egitimi

Yaz boyunca 26 açik yari olimpik yüzme havuzu, 14 portatif yüzme havuzu olmak üzere toplam 40 yüzme havuzunda 10 bin çocuga yüzme egitimi de veriliyor. Böylece Adana’da yaz aylarinda yasanan bogulma olaylarinin azaltilmasi hedefleniyor. Egitime gelen çocuklara branslarina göre sporcu kimlik karti, forma, sort, tozluk, mayo, yüzücü sortu, bone ve çantalari ücretsiz veriliyor. Yaz Spor Okullari’nda basarili olan çocuklar Adana Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü çatisi altinda egitimlerine devam ederek, lisanslandirilacak. Kayitlar online ve bizzat basvuru ile gerçeklestirilirken, kayit olma imkani halen devam ediyor. Yaz Spor Okullari açilisinda yapilan çekilis sonucu çocuklara bisiklet ve çesitli hediyeler verildi.



Baskan Karalar:13 bransta yaklasik 30 bin çocugumuza ulasacagiz

Adana’yi bir spor kenti haline getirdiklerini belirten Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, “Adana deyince artik akla her türlü güzelligin yaninda bir spor kenti de geliyor. Çocuklarimiz yaz boyunca, egitmenlerinin gözetiminde spor yaparak sokagin muhtemel tehlikelerinden kurtuluyor. Geçen yil çesitli dallarda 18 bin 600 evladimiza spor egitimi verdik, bu yil 13 bransta yaklasik 30 bin çocugumuza ulasacagiz. Annelerimiz çocuklarini gönül rahatligiyla spor okullarimiza gönderiyor. Bir ülkede evin reisi kadin mutluysa ev de mutludur. Bir ülkede kadinlar mutluysa o ülke mutludur. Çocuklari güvende olan anneler mutluysa ben de mutluyum”diye konustu.

Kaynak: İHA