Daricali Boksör Dünya Sampiyonasina Katilacak

Darica Belediyesi Egitim ve Spor Kulübü’nün boksörü Emre Karaca, Mardin’de düzenlenen yarismada sampiyon olarak, Portekiz’de düzenlenecek olan dünya sampiyonasina katilma hakki kazandi.

Daricali boksör Emre Karaca, Mardin’de düzenlenen Kick Boks Türkiye Sampiyonasi’nda sampiyon olarak altin madalyanin sahibi oldu. Genç sporcu bu basarisiyla Portekiz’de düzenlenecek olan dünya sampiyonasina katilma hakki kazandi.

Atletizm bransindan büyük basari

Darica Belediyesi Egitim ve Spor Kulübü’nden bir güzel haber de atletizm bransindan geldi. Konya’da düzenlenen TAF Türkcell Küçükler Ligi Final müsabakalarinda sporculardan Ecrin Kuckar, uzun atlamada Türkiye birincisi olarak altin madalyanin sahibi oldu. Damla Nur Arslan, 60 metre engelli müsabakasinda üçüncü, Ceren Alkan ise 800 metrede Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalyanin sahibi oldu.

Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik da genç sporculari tebrik ederek, "Kick boks bransinda sporcumuz dünya sampiyonasina katilma hakki elde ederek bizleri gururlandirdi. Her bransta aldigimiz basarili sonuçlar bizleri mutlu ediyor. Ama en önemlisi de 4 yil önce göreve baslarken okullarda yaptigimiz taramalar sonucu spora kazandirdigimiz gençlerin Türkiye sampiyonluklari kazanmasi oldu. Elinden tuttugumuz gençlerin elde ettikleri basari bizlere dogru yolda oldugumuzu ve ne kadar güzel bir is yaptigimizi gösteriyor. Bundan sonra da gençlerin her zaman elinden tutmaya devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA