Boy Atlayan Pehlivan Bozkurt'a, Manavgat'ta Coskulu Karsilama

622. Tarihi Kirkpinar Güresleri’nde Tesvik-2 boyunda 3. olarak Tozkoparan boyuna yükselen Manavgatli Mehmetbaskan Bozkurt, Manavgat halkinca coskulu bir sekilde karsilandi.

Manavgat Belediyesi Güres Kulübü sporcularindan Mehmetbaskan Bozkurt hafta sonu yapilan 622. Tarihi Kirkpinar Güresleri’nde Tesvik-2 boyunda 3. olarak Tozkoparan boyuna yükseldi. Manavgat Belediyesi’nce 180 pehlivan arasindan 3. seçilerek boy atlayan Mehmetbaskan Bozkurt için önce Manavgat Belediyesi Güres Salonu önünde çiçekli karsilama düzenlendi.

Karsilamaya Belediye Baskan Yardimcisi Levent Ardiç, Kültür Müdürü Ümit Saglam Gündüz, Manavgat Belediyespor Kulüp Müdürü Kadir Bastas, Manavgat Belediyesi Güres Koordinatörü Abdullah Seçim, Manavgat Belediyesi Güres kulübü sporculari ve genç sporcunun ailesi ve sevenleri katildi.

Davul-zurna esliginde alana giren sporcunun basina çiçekler takildi. Belediye Baskan Yardimcisi Levent Ardiç, gelecek vaad eden genç pehlivana kupasini ve madalyasini takti. Ardindan olusturulan araç konvoyu ile Mehmetbaskan Bozkurt’un yasadigi Oymapinar Mahallesi’ne geçildi. Mahalle halki, Bozkurt’u halaylarla büyük bir sevgiyle karsiladi. Ardindan arkadaslarinca omuzlara alinan Bozkurt, kendisine olan ilgiden duydugu memnuniyetini dile getirdi.

"Altin kemeri Manavgat’a getirecegim"

Annesi ve Babasi Ramazan Bozkurt ve annesi Havana Bozkurt ile fotograflar çektiren Mehmet Baskan Bozkurt, kendisini destekleyen Belediye Baskani Sükrü Sözen’e tesekkür etti. Bozkurt, “Hedefim, baspehlivan olarak Manavgat’a altin kemeri getirebilmek. Bunun için gece gündüz çalisarak aileme ve kentime layik olmaya çalisiyorum. Hiç durmadan çalismaya devam edecegim. Beni karsilayan tüm sevenlerime ve Baskanimiz Sükrü Sözen’e tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA