Yildiz Ablasina Sözünü Tuttu, Balkan Ikincisi Oldu

Kendine Türkiye karate tarihine altin harflerle ismini yazdiran efsane sporcu Yildiz Aras’i model alan 11 yasindaki Deniz Kiraz, Balkan Sampiyonasi’ndan ikinci olarak dönmeyi basardi.

Deniz Kiraz, Denizli’de yapilan Türkiye Karate Sampiyonasi’nda 59 ilden 3 bin 600 sporcu arasinda 40 kiloda Türkiye ikincisi olarak Karate Milli Takimi’na seçilmisti. Gelecegin Yildiz Aras’i olmayi hedefleyen Deniz Kiraz, Uluslararasi Balkan Karate Sampiyonasi’nda Türkiye’ye bir gurur daha yasatti. Kiraz, Karadag’da düzenlenen Uluslararasi Balkan Karate Sampiyonasi’nin altinci maçinda rakibiyle berabere kalarak hakem karariyla Balkan ikincisi oldu.

Yasitlari oyun oynarken karateye baslayan Alasehir Belediye Spor Kulübü Karate Takimi Sporcusu Deniz Kiraz, yogun çalismasinin karsiligini almanin sevincini yasadi.

Yildiz Aras’i kendine örnek alan Deniz Kiraz, “Yildiz abla gerçekten gelmis geçmis en iyi karatecilerimizden biri. Sürekli videolarini izliyorum ve onun gibi basarili olmak için çok çalisiyorum” dedi.

Haftada 4-5 antrenman yaptiklarini ifade eden Deniz Kiraz, “Okuldan sonra antrenmana gitmek ve sonra yorgun bir sekilde ödevlerini yapmak kolay olmuyor. Ben iyi bir karateci olup Yildiz abla gibi tarihe geçmek istiyorum” diye konustu.

Deniz’in emin adimlarla Yildiz Aras’i takip ettigini dile getiren Alasehir Belediye Spor Karate Antrenörü Bilal Gültekin, Balkanlar’dan gelen ikinciligin kendilerine büyük gurur yasattigini belirtti.

Deniz ile birlikte madalyayi her zaman kendilerine büyük destek veren Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu’na götürdüklerini aktaran Gültekin, Deniz’in bu basarisinin Alasehir’de karateye olan ilgiyi daha da arttiracagini anlatti.

Kendini ziyaret eden Deniz’den daha büyük hedefler bekledigini kaydeden Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu, Deniz’e basarisindan dolayi çesitli hediyeler verdi. Her zaman kendilerinden destek isteyen sporun tüm branslarina sonuna kadar destek verdiklerini açiklayan Baskan Öküzcüoglu, “Deniz’in bu basarisi bize gurur verdi. Tüm branslara destek olmamizin sonucunda basari geliyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA