Van'da 'Spor Van' Yaz Okullari Basladi

Van Valiligi, Büyüksehir Belediyesi, Il Gençlik ve Spor Müdürlügü ve Il Milli Egitim Müdürlügünün isbirligiyle yürütülen "Spor Van" yaz okullari projesi düzenlenen törenle basladi.

Atatürk Sehir Stadyumu’nda saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan tören, sporcularin çesitli dalda gösterileriyle devam etti. Halk oyunlari gösterisinin yapildigi törende bir konusma yapan Van Valisi ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Ozan Balci, her çocugun bir spor daliyla ilgilenmesini hedeflediklerini belirtti.

Beden egitimi ögretmenlerine ve antrenörlere tesekkür eden Vali Balci, “Her çocugun bir spor daliyla ugrasmasi ya da bir spor dalinin izleyicisi olma hedefiyle büyük bir azimle, gayretle arkadaslarimiz ilerliyor. Sporu seven, spor faaliyetlerini destekleyen bir vali olarak devletin bütün imkan, kabiliyet ve potansiyelini spora, özellikle de çocuklara kullanmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Yaklasik 20 milyon lira degerinde spor malzemesini çocuklarla bulusturduklarini dile getiren Balci, “Su anda 10 yüzme havuzu, 16 spor salonu insaatimiz devam ediyor. Okul bahçelerine 250 voleybol ve basketbol sahasi yaptik. Cumhuriyetimizin 100. kurulus yil dönümü dolayisiyla 2023 Spor Van tesisleri, voleybol basketbol sahasi, hali saha ve tenis kortu üçlemesinden olusan tesisleri bütün ilçelere yapiyoruz. Kisacasi spor altyapisina destek verecegiz. Böylece nihai amacimiz çocuklarimizin ya bir spor daliyla ugrasmasi ya da bir spor dalinin iyi bir izleyicisi olmasi hedefine ulasmis olacagiz” diye konustu.

Yapilan konusmanin ardindan Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Balci, sporculara çesitli ödüller verdi.

Kaynak: İHA