Ümit Davala Ve Nihat Kahveci'den Final Yorumu

Eski futbolcular Ümit Davala ile Nihat Kahveci, Manchester City ile Inter arasinda oynanacak UEFA Sampiyonlar Ligi finali öncesinde Sampiyonlar Festivali’ne katildi. Davala, finalde çok gollü bir maç beklemedigini söylerken, Kahveci ise gönlünün milli futbolcu Hakan Çalhanoglu’nun formasini giydigi Inter’den oldugunu ifade etti.

UEFA Sampiyonlar Ligi finali kapsaminda Yenikapi’da düzenlenen Sampiyonlar Festivali devam ediyor. Türk futbolunun önemli isimleri Ümit Davala ile Nihat Kahveci de etkinlik alaninda Socios.com standina ziyarette bulundu. Burada Ihlas Haber Ajansi muhabirine konusan Ümit Davala, "Güzel bir vakit geçirdik. Biz de karsilikli maç oynadik. Çok hos bir maç oldu. Yillar sonra sahada bir araya geldik. Seyirciler de biz de keyif aldik. Etkinlikler alanlari her yas gruplari için güzel seyler hazirlanmis. Burada olmaktan çok mutluyuz. Finali kaçirmayacagim. Ben de maçta olacagim. Ben bu maçta kimseyi favori olarak görmüyorum. Disaridan bakildigi zaman tabi City daha önce duruyor ama bu tür maçlar, finaller, tek maçlar çok farkli oluyor. Inter de bileginin hakki ile buraya geldi. Onlar da agir bir gruptan çikti, Barcelona ve Bayern Münih grubundan. Sonrasinda hemen hemen hiç gol yemeden finale geldiler. City diger taraftan da çok önemli rakipleri devirdi, Bayern Münih, Real Madrid gibi. Ben çok gollü bir maç beklemiyorum. Hatta maçin penaltilara gidecegini düsünüyorum. Keyifli bir maç olacaktir. Istanbul’da üçüncü kez bir final oynanacak. Organizasyonun burada olmasi Türkiye adina çok güzel, çok önemli. Yarin insallah statta keyif alacagiz" diye konustu.



Nihat Kahveci: "Insallah Inter kazanir diyorum ama favori City gözüyor"

Muhtesem bir finalin kendilerini bekledigini söyleyen Nihat Kahveci ise, "Bu kadar güzellik ancak bir araya gelebilir. Istanbul, Türkiye, iki tane Türk oyuncu. Güzel bir maç bizleri bekliyor. Ben futbol maçi izlerken çok pozisyon, çok gol izlemeyi seviyorum. Maç da bunu normalde vaat ediyor. Inter buralara gelirken, defansif anlamda ne kadar kuvvetli oldugunu göstererek geldi. City de içi sahada oynadigi maçlarda hücum anlaminda ne kadar güçlü oldugunu gösterdi. Hak edenin kazanacagi bir maç olsun. Gönlüm Hakan’dan yana oldugu için, insallah Inter kazanir diyorum ama favori City gözüyor. Bol gol olsun, 3-2 falan bitsin, Inter kazansin derim. Kagit üzerinde City favori. Önemli olan Istanbul’un ve ülkemizin tanitimi olacak. Bu organizasyonu yaptik. Unutulmayan da bir maça sahne oldu. Insallah öyle unutulmayan bir maç olur. Tekrardan Istanbul’a gelmek için can atarlar. Böyle organizasyonlar, Avrupa Sampiyonasi’ni da, Dünya Kupasi’ni da organize etmek için önemli. Biz bu islerin üstesinden iyi geliyor. Burada muhtesem bir festival alani var. Her yas grubundan insanlarin eglenebilecegi, futbolseverlerin eglenebilecegi bir alan olusturmuslar. Biz de Socios.com alanindayiz. Üyeleriyle maç yaptik. Keyifli maç oldu. Herkes keyif aldi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA