Taksim'de Sampiyonlar Ligi Coskusu

Inter ile Manchester City arasinda oynanacak Sampiyonlar Ligi final maçi öncesi iki takimin taraftarlari Taksim’e akin etti. Taraftarlar tezahüratlar esliginde eglenirken, Taksim esnafi ise satislarin arttigini söyleyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

Avrupa’nin en büyük futbol organizasyonu Sampiyonlar Ligi’nin finali yarin aksam Istanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak. Italya temsilcisi Inter ile Ingiltere temsilcisi Manchester City arasindaki mücadele öncesi her iki takimdan 50 bin taraftarlar dev maçi izlemek için Istanbul’a geldi. Taraftarlar Taksim Meydani ve Istiklal Caddesi’nde yogunluk olusturdu. Meydanin ortasina kurulan Sampiyonlar Ligi Kupasi’nin dev maketi, büyük ilgi görürken, birçok kisi kupa maketiyle fotograf çektirdi. Öte yandan, Taksim esnafi da organizasyondan ötürü satislarinin arttigini söyleyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

Taraftarlar heyecanla maçi bekliyor

Maçi izlemeye gelen bir Manchester City taraftari, “Manchester City 5-3 alir. Benim favori oyuncum Paris’te Mbappe, Manchester City’de ise Haalan, Mahrez, Bernardo Silva” dedi.

Bir Inter taraftari ise, “Benim tahminim, Inter 3-1 kazanacak. Hakan Çalhanoglu’nu taniyorum, o bir süper star. Inter’in en iyisi ise Latauro Martinez” diye konustu.

Final coskusunu yasamak için Taksim’e geldigini söyleyen Dogukan Kiziltas isimli vatandas da, “Bence maç 3-2 biter. Manchester City alir, çok hizli bir takim. Konsol oyunlarinda direkt Manchester City’i alirim, neden? Çünkü tak tak tak, taktik” seklinde konustu.



“Ekonomiye çok güzel bir katkisi olacaktir”

Taksim esnaflarindan Yusuf Atalay, “Gerçekten çok mutluyuz. Taraftarlar yiyorlar, içiyorlar. Yiyenler bir kez daha yiyor. Lezzetlerimizi begenmisler, bundan çok mutluyuz. Organizasyondan dolayi da çok mutluyuz. Inaniyoruz ki ekonomiye çok güzel bir katkisi olacaktir. Yetkililere sesleniyorum; bu organizasyonlar daha çok olsun. Mutluyuz, huzurluyuz. Herkesi Taksim’e çagiriyorum” dedi.



“Yesinler içsinler, ekonomimize can versinler”

Bir baska esnaf Hayri Tas ise, “Güzel bir maç olsun, fair play içerisinde geçsin. Bizim organizasyonumuz da güzel olsun. Bizi ilgilendiren burasi. Bizi ilgilendiren bir kismi daha var, yesinler içsinler, ekonomimize can versinler. Iki günden beri bir hareket var. Hem Inter, hem de Manchester’in taraftarinin ülkelerinde böyle bir fastfood bulacaklarini sanmiyorum. Hem ülkemizin güzelliklerini görüyorlar hem de sokak lezzetlerini tadiyorlar” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA