Sirnakli Cimnastikçilerin Hedefi Milli Takim

Sirnakli sporcular, cimnastikte milli takima girmek için ter döküyor.

Sirnak Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü tarafindan okullarda yapilan yetenek taramasinin ardindan ihtiyaç duyulan kurslar birer birer açiliyor. Geçen yil Türkiye birinciligi, Türkiye ikinciligi, Türkiye üçüncülügü, Türkiye dördüncülügü elde eden sporcular, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tesislerinde çalismalarini sürdürüyor.

Antrenman yapan sporcular, milli takim için Türkiye elemelerine hazirlaniyor. Cimnastik antrenörü Kadir Tasar, bin 400 lisansli sporculari oldugunu, okul döneminde yaklasik 300 ögrenciye egitim verdiklerini söyledi.



6 yildir Sirnak Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde egitim verdigini belirten Tasar, "Yaklasik bin 450 lisansli sporcumuz var. Su anki hedeflerimiz parkur bransinda milli takima sporcu kazandirmak. Elimizdeki sporcularin dereceler elde edip, milli takima en iyi sekilde temsil edecegini düsünüyoruz. Sporcularimizi ilk etapta milli takim kamplarina yollamak. Ondan sonra Avrupa ve dünya sampiyonalarina en güzel sekilde parkur bransinda ülkemizi temsil etmek” dedi.

Cimnastikte hem gençlerde hem miniklerde Türkiye dereceleri kendilerini gururlandirdigini ifade eden Sirnak Gençlik ve Spor Il Müdürü Abdullah Ayar, bunlarin çok gurur verici gelismeler oldugunu dile getirdi.

"Onlar bu basarilari kazandikça diger arkadan gelen gençlere, sporcu adaylarina rehber, örnek oluyorlar" diyen Ayar, "Sayilarin artmasinda bu basarilarin da büyük katkisi var. Bizde bu basarilara araci oldugumuz için mutluluk duyuyoruz. Tesislerimiz Türkiye standartlarin üstünde. Gerek cimnastik, halter, gerekse diger salonlarimizin hiçbir eksigi yok hatta fazlasi var” diye konustu.

6 yildir parkur ve cimnastik sporcusu oldugunu aktaran Ensar Balik, "Geçen yil parkur yarismasinda yildiz erkeklerde birinci oldum. Bu yil ise hedefim genç erkeklerde birinci olmak, Avrupa ve Dünya sampiyonalarinda ülkemizi en güzel sekilde gururlandirmak” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İHA