Simone Inzaghi Açiklamasi 'Yarinki Maç Bizim Futbol Tarihimiz Için Çok Büyük'

Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi, UEFA Sampiyonlar Ligi Final maçinda oynayacaklari Manchester City müsabakasinin futbol tarihleri açisindan büyük önem arz ettigini söyledi.

UEFA Sampiyonlar Ligi Final maçinda yarin Ingiliz ekibi Manchester City ile karsilasacak olan Inter’de teknik direktör Simone Inzaghi, müsabaka öncesi Atatürk Olimpiyat Stadi’nda düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Finale çok konsantre olacaklarini söyleyen Inzaghi, “Biliyorsunuz futbolda çok favori olmaya takimlar da kazaniyor. Rakip takima karsi umulmayan sekilde seyler gösteriliyor. Su an dünyanin en iyi takiminda söz ediyoruz. Ve birkaç kez de karsilasmis oldugumuz bir takimdan bahsediyoruz. Sampiyonlar Ligi boyunca çok iyi oynamis bir takim oldugumuzu düsünüyorum. Ve final için de son derece konsantre bir aksam olacak. Takimimizin güçlü olduguna inaniyorum” degerlendirmesini yapti.

“Sahanin her noktasinda yapabildigimiz ne varsa göstermek istiyoruz ki kazanalim”

Yorucu bir sezonu geride biraktiklarinin altini çizen Simone Inzaghi, “Yarin aksamki maç 57. maç olacak bu sezonki. Yorucu sezon demek aslinda dogru. Düsünebiliyor musunuz 57 maç sonra yarin aksama çikiyoruz. Bu aslinda olgunlastigimiz anlamina geliyor. Tabii bu süreçte hak etmedigimiz seyler de oldu birçok oyuncumuz sakatlandi. Herkes elinden gelenin en iyisini yapti. Büyük sadakat göstererek bütün oyuncularim buraya gelmemizi sagladilar. Sampiyonlar Ligi Finali’ne ulastiktan sonra bizim için sadece tek oynadigimiz turnuva bu degildi. Italya Kupasi ve ligi için de çaba göstermeye devam ediyorduk. O kadar da rahat sezon geçirmedik. Yarin da o sahanin her noktasinda bütün yapabildigimiz ne varsa göstermek istiyoruz ki maçi kazanalim” ifadelerine yer verdi.

“Oyun boyunca yürekten oynayisi kaybetmeden sonuna kadar oynamak çok önemli”

Italyan çalistirici, finalde takiminin fit ve zihinsel olarak hazir olmalarinin önemli olduguna deginerek, “Orta saha çok önemli ancak orta saha disinda da oyuncularin tam olarak fit olmasi zihinsel olarak tam olmalari yüreklerini ortaya koymalari çok önemli. Konsantrasyonu kaybetmemek maça yaklasimimiz. Oyun boyunca o yürekten oynayisi kaybetmeden sonuna kadar oynamak çok önemli. Bunlar orta sahadan daha önemli” ifadelerini kullandi.

“Yarinki maç bizim futbol tarihimiz için çok büyük”

Kendilerinin finalde ihtiyaci olacagi anahtar kelimenin ‘birlikte olmak’ oldugunu söyleyen Simone Inzaghi, “Evet kesinlikle yarinki maç bizim futbolumuzun tarihi için çok büyük maç ve kolay olmayacak. Biliyoruz ve her seye haziriz. Eger anahtar kelime hangisi derseniz ‘birlikte olmak’ derim” diye konustu.



“Takimimdaki oyuncularimi kimseye degismem”

Sakatligi süren oyuncularinin toparlanma asamasinda oldugunu söyleyen Inzaghi, “Ben su an takimimdaki oyuncularimi kimseye degismem hepsi ayri ayri örnek oyuncular bütün taraftarlarimiza da çok önemli sorumluluk hissediyoruz. Bugüne kadar da çok iyi antrenman yaptik. Bazi pozisyonlarda oynayan oyuncular toparlanma asamasindalar. Son antrenmanlardaki sakatliklardan dolayi. Digerleriyle çok özenli çalismaya devam ettik” açiklamasini yapti.

“Savunma oyuncularimiz sadece Haaland’a odaklanmayacaklar”

Inzaghi, Manchester City’nin basarili futbolcusu Haaland ile ilgili yöneltilen soruya, “M. City’nin ne kadar güçlü oldugunu biliyoruz. Haaland ile daha güçlü durumdalar. Kendisi çok önemli oyuncu. Bizim savunma oyuncularimiz da sadece ona odaklanmayacaklar. Manchester City’nin tüm oyuncularina karsi savunma yapacaklar” cevabini verdi.

Kaynak: İHA