Pep Guardiola Açiklamasi 'Sezonu Sampiyonlar Ligi'ni Kazanarak Tamamlamak Bizim Için Çok Önemli'

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, “Mancehster City taraftarini mutlu etmemiz gerekiyor. Bizim için de sezonu bu sekilde Sampiyonlar Ligi’ni de kazanarak bu sezonu sonlandirmak bizim için çok önemli. Bunu gerçeklestirmek için buradayiz. Maçi kazanmak isteyecegiz” dedi.

UEFA Sampiyonlar Ligi Final maçinda Atatürk Olimpiyat Stadi’nda yarin Inter ile karsi karsiya gelecek olan Manchester City’de teknik direktör Pep Guardiola müsabaka öncesi Atatürk Olimpiyat Stadi’nda düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Ispanyol teknik adam, oyuncularini böyle bir final öncesi nasil konsantre tuttugu sorulmasi üzerine, “Bu bütün sezon boyunca oynadigimiz tek maç bu degil ve bu maçin da ne kadar önemli bir turnuva oldugunun farkindayiz. Tabii insanlarin bu maçla ilgili düsüncelerini kontrol edemezsiniz. Bizim yapacagimiz Inter’i iyi anlatmak. Yeteri kadar performans göstermelerini anlatmak. Bu sezon basarilarina bakip favori oldugumuzu söylemek kolay. Favori oldugumuzu tekrarlamak önemli degil. Su an Istanbul zamani. Yapabildigimiz kadarini yapmamiz ve farki göstermemiz gerekiyor” cevabini verdi.

“Sampiyonlar Ligi kupasini kazanarak sezonu sonlandirmak bizim için çok önemli”

Bu sezonu Sampiyonlar Ligi kupasini kazanarak bitirmek istediklerini vurgulayan Pep Guardiola, “Mancehster City taraftarini mutlu etmemiz gerekiyor. Bizim için de sezonu bu sekilde sampiyonlar ligini de kazanarak bu sezonu sonlandirmak bizim için çok önemli. Bunu gerçeklestirmek için buradayiz. Maçi kazanmak isteyecegiz” seklinde konustu

“Oyuncularima gidin ve savasin diyorum”

Final öncesi oyuncularina neler söyledigi seklinde gelen soruya Guardiola, “Size dersleri söylemek isterdim ama bilmiyorum çünkü farkli maç farkli final. Farkli turnuva ve kafamizda olan seyi sahaya dökebilmek en önemli sey. Oyuncularima bunu söylüyorum. Bir planiniz olsun iyi iletisim kurun ve ancak hazir oldugumuzu söyleyebilirim. Olabilecek her seye karsi hazirlikliyiz. Rakibimize saygi duyuyoruz. Onlara gidin ve savasin diyorum” açiklamasini yapti.

“Martinez’in çok iyi bitirici bir tarafi var”

Inter’in basarili forveti Latuaro Martinez hakkinda da yorum yapan Ispanyol teknik direktör, “2 forvet oyuncusuyla oynadiginizda 5-4-1 oynadiginizda farkli senaryolar söz konusu. Hücumsal anlamda farkli bir strateji izlemeniz gerekiyor. Martinez ile ilgili çok sey söyleyemem. Dünya Kupasi sampiyonu bir oyuncu. Bu oyuncunun özel bir tarafi var demek oluyor. Çok iyi bitirici bir tarafi var. 2 takim da Sampiyonlar Ligi Finali oynayacak” degerlendirmesini yapti.

“Inter’in pas baglantilarini yikacak savunma yapmaliyiz”

Inter takiminda kendilerini en zorlayacak oyuncunun sorulmasi üzerine Guardiola, “Çok zor bir soru. Bastoni ile yaptiklari harika. Hücum oyunculariyla kurdugu baglantilar pas alisverisi çok etkileyici. Biz de bu baglantilari yikacak savunma yapmaliyiz. 5 oyuncu arkada 2 oyuncu önde hücum yapmak da zor. Bu Premier Lig’den bildigimiz bir sey ama buna yarin da çözüm bulmamiz gerekecek” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA